Çay ve kivi donma tehlikesi yaşıyor!

Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de mart ayının son günlerinde etkili olar kar yağışı ve don nedeniyle yapılan incelemeler sonrası çay, kivi ve bazı bitkilerin zarar gördüğünü bildirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden y

Çay ve kivi donma tehlikesi yaşıyor!
Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de mart ayının son günlerinde etkili olar kar yağışı ve don nedeniyle yapılan incelemeler sonrası çay, kivi ve bazı bitkilerin zarar gördüğünü bildirildi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, müdürlük tarafından ürün kaybının ön tespit çalışmalarının yapılarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bildirildiği belirtildi.
 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Mart ayının son günlerinde yağan kar ve ardından meydana gelen don olayı nedeniyle bitkilerin çiçeklerinde dökülmeler ve taze sürgünlerinde aşırı soğuktan kaynaklanan yanıklar oluşmuştur. Bu nedenlerle bölgemizde yoğun olarak yetiştiriciliği yapılan kivi, üzüm, karayemiş ve çay bahçelerinde soğuktan kaynaklanan maddi hasara neden olmuştur. Rize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak ilk günden itibaren gerekli incelemeler ve tespitler yapılmış olup bakanlığımıza ve ilgililere bilgi verilmiştir. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel