Çay paralarını ödemeyen müşteriler için ilginç çözüm! "Yarım çay bulunur"

Rize'de esnafın çay paralarını ödemeyen müşteriler için bulduğu çözüm görenleri güldürüyor.

Çay paralarını ödemeyen müşteriler için ilginç çözüm! "Yarım çay bulunur"

Rize'nin Ardeşen ilçesinde, bir kıraathane sahibinin ilginç bir yöntemle müşterilerini hem güldüren hem de düşündüren bir uygulamaya imza attı. Kıraathane işletmecisi Cemil Akatin, iş yerinin camına astığı "Yarım çay bulunur" yazısıyla dikkat çekiyor.

Cemil Akatin, sürekli gelen müşterilerinin çayları ödemeden ayrılmaları üzerine, bu duruma hem esprili hem de dikkat çekici bir çözüm buldu. İş yerinin camına "Yarım çay bulunur" yazan bir tabela astı. Bu tabela, hem müşterilerini güldürüyor hem de ödeme yapmaları için bir hatırlatma görevi görüyor.

Çay paralarını ödemeyen müşteriler için ilginç çözüm! "Yarım çay bulunur"

Akatin, bu yazıyı asma nedenini, "Buradaki amaç ekonominin bozuk olmasından dolayı yapılmış bir şey değil. Burası çay ocağı olarak çalışıyor. Gelen çayı içiyor, parayı vermeden gidiyor. Herkes çay parasını versin diye yaptım. 'Lütfen ödeme yapınız' yazmadım. Onun yerine 'Gülsünler ve mizahi bir şey olsun' diye bunu yazdım" şeklinde açıkladı.

Müşterilerden Hasan Kurkut ise, "Ben buraya yarım çay içmeye geldim. Hem çay soğumamış oluyor. Yarım çay demek tam çay demek aslında. Ufak bardaktaki çay yarım çaydır. Büyük çay verirse tamdır. Bu durumda ilgi çekiyor. Yarım çay 7,5 lira demektir. Çayın 10 lira olması gerekirken 7 buçuk liraya satıyor. Gayet uygun bir fiyat" diyerek, bu ilginç uygulamanın kendisini nasıl etkilediğini anlattı.

Bu yaratıcı ve mizahi yaklaşım, Ardeşen'deki kıraathanenin hem müşterileri arasında hem de çevredeki insanlar arasında konuşulan bir konu haline geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler