Çay fabrikasında kaçak çay iddiası

Rize’de bir özel sektör çay fabrikasında ele geçirilen menşei belirsiz çaylardan alınan numuneleri rüşvet karşılığında değiştirdikleri iddiası ile 3’ü devlet memuru 6 kişi hakkında 4 ile 10 yıl ağır hapis cezası istemi ile dava açıldı.Edinilen bilgiye gör

Çay fabrikasında kaçak çay iddiası

Rize’de bir özel sektör çay fabrikasında ele geçirilen menşei belirsiz çaylardan alınan numuneleri rüşvet karşılığında değiştirdikleri iddiası ile 3’ü devlet memuru 6 kişi hakkında 4 ile 10 yıl ağır hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, 2010 yılında aldığı bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesinden kaçak yollarla yurda sokulduğu tahmin edilen çayları Türk çayları ile harmanlayarak piyasaya sürdüğü tahmin edilen bir firmayı takibe aldı. Firma çalışanları da mahkeme kararı ile takibe alındı. Bir süre sonra fabrikaya baskın düzenlendi. Düzenlenen baskında ele geçirilen çaylardan alının numuneler çayların menşelerinin tespiti için Rize Tarım İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

 Yapılan teknik takipte firma çalışanları ile Rize İl Tarım Müdürlüğü’nde görevli 3 kişinin rüşvet karşılığında numunelerin olumluları ile değiştirildiği düşüncesine varıldı. Konuyla ilgili soruşturma genişletilirken 3’ü Rize İl Tarım Müdürlüğü’nde görevli F.U (38), B.G (44), M.Y (43), E.A (32), B.A (37) ve A.A (44) isimli 6 kişi hakkında rüşvet suçlaması ile savcı iddianamesi hazırlanarak Rize Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Yapılan teknik takipte firma çalışanları ile Tarım İl Müdürlüğü’nde görevli üç kişinin değişik zamanlarda telefonla görüşerek rüşvet pazarlığı yaptıkları ileri sürüldü.
Öte yandan soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan gizli bir tanığın Tarım İl Müdürlüğü yöneticileri tarafından, rüşvet almayan memurların da baskı kurularak belgelere imza attırıldığı iddia edildi.

Haklarında rüşvet suçlaması ile 4 yıldan 10 yıla kadar ağır hapis cezası istemi ile dava açılan sanıkların yargılamasına 13 Şubat tarihinde başlanılacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler