Çarşıbaşı'na araştırma merkezi

Çarşıbaşı ilçesinde, Erzurum Atatürk Üniversitesince, Su ürünleri Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulacak.Çarşıbaşı ilçesinde bulunan ve Adalet Bakanlığına ait olduğu belirtilen 4 katlı bir bina, Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültes

Çarşıbaşı'na araştırma merkezi

Çarşıbaşı ilçesinde, Erzurum Atatürk Üniversitesince, Su ürünleri Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulacak.

Çarşıbaşı ilçesinde bulunan ve Adalet Bakanlığına ait olduğu belirtilen 4 katlı bir bina, Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Uygulama ve Eğitim Merkezi yapılması amacıyla Atatürk Üniversitesi'ne devredildi.

 

su.png

Devir işlemi için Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz'ın makamında, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp arasında protokol imzalandı.

Prof. Dr. Atamanalp yaptığı açıklamada, fakülte olarak iç balık yetiştiriciliğinde iyi, deniz balıkçılığında ise geride olduklarını ifade ederek, bu eksikliklerini Çarşıbaşı'nda kuracakları uygulamalı eğitim alanında gidereceklerini ifade etti.

Başkan Yılmaz ise Çarşıbaşı'ndaki eğitim kurumlarını artırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Adalet Bakanlığına ait 4 katlı bina artık eğitim kurumu olarak hizmet verecek. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Atatürk Üniversitesinin 45 öğrencisi Çarşıbaşı'nda eğitim ve uygulama görecek" dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesinin de Çarşıbaşı'nda bir yüksekokul ya da fakülte kurmasını isteyen Yılmaz, "İlçemiz hem balıkçılığın hem de dokumacılığın merkezidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel