Çarşamba'yı sel aldı gerçek oldu

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yağan şiddetli yağmur, şehir içindeki yolları ve karayolunu trafiğe kapatırken, yağmurun ardından gelen fırtına ise köylerde ciddi anlamda maddi hasar meydana getirdi. Çarşamba’da öğlen saatlerinde yağan şiddetli yağmur kenti

Çarşamba'yı sel aldı gerçek oldu

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yağan şiddetli yağmur, şehir içindeki yolları ve karayolunu trafiğe kapatırken, yağmurun ardından gelen fırtına ise köylerde ciddi anlamda maddi hasar meydana getirdi. 

Çarşamba’da öğlen saatlerinde yağan şiddetli yağmur kenti sular altında bıraktı. Sanayi Sitesi, Sebze Hali, şehir merkezinde çok sayıda işyerini su basarken, yağan şiddetli yağmur nedeniyle Samsun-Ordu karayolunda oluşan sel suları nedeniyle trafik uzun süre aksadı. Sel sularına yakalanan bazı araç sürücüleri zor anlar yaşarken, iş yerleri sular altında kalan vatandaşlar kendi imkanları ile iş yerlerindeki suları boşaltı.

 

carsamba.jpg

Yağmurun ardından gelen fırtınada Çarşamba’ya bağlı çok sayıda köyde maddi hasar meydana gelirken, özellikle sahil köylerinde ağaçlar evlerin üzerine devrildi, cami çatıları uçtu, meyve ağaçları büyük ölçüde zarar gördü. Akçaltı Yukarı ve Aşağı Dikencik, Durakbaşı köylerinde Kaymakam Caner Yıldız ile birlikte incelemelerde bulunan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Çarşamba ilçesinde hortum denilebilecek boyuttu ciddi bir fırtına oluştu. Tarım arazilerine, bazı evlere, elektrik ve telefon hatlarına ve bazı meyve ağaçlarına ciddi zararlar verdi. Afet ile ilgili hasar tespit çalışmalarına başlandı. Ağaçların yollara devrilmesi sonucu kapanan yolların açılması için ekipler oluşturduk. Hepsinden önemlisi herhangi bir can kaybının olmamasıdır. Yaklaşık 6 köy çeşitli oranlarda zarar gördü. Terme’nin bir köyünde ve Dikbıyık beldesine bağlı bazı köylerde fırtınadan etkilenme söz konusu” dedi.

 

carsamba2.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler