Canlı hayvan alım satımı yapan satıcılara eğitim

Gümüşhane’de Gıda ve Yem Kanunu kapsamında hayvanların nakilleri sırasında korunması yönetmeliği kapsamında canlı hayvan ticareti yapan satıcılara ve nakliyecilere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarınca eğitim verildi.  Gümüşhane Kültür Merke

Canlı hayvan alım satımı yapan satıcılara eğitim
Gümüşhane’de Gıda ve Yem Kanunu kapsamında hayvanların nakilleri sırasında korunması yönetmeliği kapsamında canlı hayvan ticareti yapan satıcılara ve nakliyecilere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarınca eğitim verildi. 
 
Gümüşhane Kültür Merkezinde yapılan eğitim toplantısında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, yeni yılla birlikte hayvan nakilleri, alım ve satımlarına daha sıkı bir denetim getirildiğini söyledi.
 
Programda nakliyeciler, sürücüler, bakıcılar ve hayvan satıcılarına 2014 yılının ilk ayında yürürlüğe girecek yurtiçinde canlı omurgalı hayvanların nakilleri sırasında hayvan refahına uygun olarak korunması için uyulması gereken usul ve esaslar ile gerçek ve tüzel kişi ve kuruluşlara ait nakil araçlarının taşıyacağı teknik ve sağlığa uygun asgari şartlar, nakil sırasında hayvanlara refakat eden bakıcılar ile nakil araçlarının sürücülerine yeterlilik belgesi, nakil yapan nakliyecilere yetki belgesi ve hayvan naklinde kullanılan araçlara onay belgesi verilmesi ve bu belgelerin iptal edilmesi için yapılacak iş ve işlemlerin neler olduğu anlatıldı.
 
Eğitim sonrası yapılan sınavda başarılı olan sürücü ve bakıcılar ile eğitime katılan nakliyeci ve celeplere sertifikaları verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler