Canalioğlu'nu topa tuttular!

AK Parti Milletvekili adayları Erdoğan Bayraktar, Safiye Seymenoğlu, Aydın Bıyıklıoğlu, Yunus Karabela, Milletvekili Kemalettin Göktaş, AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve çok sayıda vatandaşın katıldığı seçim

Canalioğlu'nu topa tuttular!

AK Parti Milletvekili adayları Erdoğan Bayraktar, Safiye Seymenoğlu, Aydın Bıyıklıoğlu, Yunus Karabela, Milletvekili Kemalettin Göktaş, AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve çok sayıda vatandaşın katıldığı seçim bürosu açılışında konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, CHP Genel Başkanı ile Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu’nu topa tuttu.


Kılıçdaroğlu’nun Hakkari’de yaptığı mitingi hatırlatan Gümrükçüoğlu, Kılıçdaroğlu’nun “Yerel yönetimlere özerklik şartını aynen kabul edeceğiz” sözlerini eleştirerek, “Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Bugün söylediğini yarın inkar ediyor. Yarın inkar ettiğini öbür gün kabul ediyor. Bu ne biçim bir anlayıştır” cümleleriyle eleştirdi.
Kılıçdaroğlu’nu PKK destekçisi BDP ile işbirliği yapmakla suçlayan Başkan Gümrükçüoğlu, CHP’nin Hakkari Mitingi’ni eleştirerek “Mitingde tek bir Türk bayrağı yoktu. Vatandaşlarımız CHP’nin kimlerle işbirliği yaptığını açıkça görüyor” ifadeleri kullandı.


Başkan Gümrükçüoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’un ifadelerini yer aldığı gazeteleri Araklılılar’a göstererek, gazetelerde yer alan haberleri okudu. Gümrükçüoğlu, bu iddia sahibi, bu cüretini hesap edemeyen, ağzından çıkanı kulağı duymayan adam şunu söylüyor. “CHP lideri Kılıçdaroğlu ilk kez gittiği Hakkari mitinginde halka seslendi ve şunu söyledi. Yerel yönetimlerin özerklik şartını aynen kabul edeceğiz.” Gelen tepkiler üzerine geri adam atan Kılıçdaroğlu, “Avrupa Birliği Konseyi’nin aldığı karara göre bu işi halledeceğiz’ şeklinde kıvırmaya çalışıyor. Oysaki Avrupa Birliği Konseyi’nde alınan ve TBMM’sinde kabul edilerek yürürlüğe giren ve resmi gazetede yayınlanan şekliyle yerel yönetim haklarını bu özerklik şartı dışında kabul etmiştir. Yani bugün dediğini yarın inkar ediyor” diye konuştu. Gümrükçüoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“KCK’nın, BDP’nin ve PKK Terör Örgütü’nün birlikteliğinde istenilen özerklik, kendi güvenlik kuvvetlerini kurması, kültürel boyut olarak da demokratik özel Kürdistan’da resmi dil Kürtçe ve Türkçe olur talepleriydi. Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun kabul ettiği özerklikteki bütün isteklerin kabulü. Yarında ülkeden ayrılmanın adımını atacak olan özerklikti. Kılıçdaroğlu, BDP ve destekçilerinin isteklerini aynen kabul ettiğini kendi ağzından açıklamıştır.”
 

Volkan Canalioğlu’un “Özerklik konusunda genel başkanımı destekliyorum” şeklinde gazetelerde çıkan ifadelerini de eleştiren Gümrükçüoğlu, Canalioğlu’nun, “Sayın genel başkanımın Hakkari mitinginde verdiği yerel yönetimlere özerklik vaadinde belediyelerin yerel düzeyde daha iyi yapıda olmasını kastetmişti” şeklindeki ifadelerine karşılık CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın açıklamalarını hatırlattı.
Gümrükçüoğlu, “Gazetedeki aynı sayfada Arıtman , bunu ‘saçmalık’ diye niteledi. Volkan Canalioğlu’nun genel huyu bunda da tezahür etti. 5 sene Trabzon’da hiçbir hizmet yapmayıp lağımları denizin yüzeyine akıtan ve şimdi de yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Canalioğlu, tam genel başkanına göre bir genel başkan yardımcısı, tam genel başkan yardımcısına göre bir genel başkan” diye konuştu.


Konuşmasında seçimden sonra Trabzon’un Büyükşehir olacağına da değinen Başkan Gümrükçüoğlu, “ Büyükşehir ile birlikte Trabzonlulara iki misli daha hizmet vereceğiz. Asfaltlanmadık köy yolu bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.
Başkan Gümrükçüoğlu, seçim bürosunun açılışın ardından milletvekili adayları ile birlikte Araklı esnafını ziyaret etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel