Canalioğlu'ndan Hilal'e Altın

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, 2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü'nü alan 12 yaşındaki Trabzonlu Hilal Coşkuner'e Cumhuriyet altını hediye etti.Canalioğlu, Coşkuner ailesinin Erdoğdu Mahallesi'ndeki evlerini ziyaret ederek, Hila

Canalioğlu'ndan Hilal'e Altın

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, 2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü'nü alan 12 yaşındaki Trabzonlu Hilal Coşkuner'e Cumhuriyet altını hediye etti.

Canalioğlu, Coşkuner ailesinin Erdoğdu Mahallesi'ndeki evlerini ziyaret ederek, Hilal Coşkuner'in babası Yılmaz Coşkuner ve annesi ile bir süre görüştü.

Hilal'i tebrik eden Caniloğlu, şunları söyledi:

''Hilal, sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Trabzon insanı işte budur. Trabzon hep farklı, münferit olaylarla gündeme geliyordu. Halbuki bu tür olaylar dünyanın her yerinde yaşanabilir, ancak Hilal'in yaptığı davranış ise dünyanın her yerinde olmayacak bir olaydır. Bunu Hilal başarmıştır.''

Hilal'in başarısının Trabzon insanının spora yatkınlığının yanı sıra barış, dostluk ve centilmenliğe önem verdiğini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Canalioğlu, ''Trabzon ile ilgili son dönemlerde gelişen ve yaşanan son olaylara karşı son sözü Hilal söylemiştir. Kazandığı başarı ile cevabı Hilal vermiştir. Hilal'i ne kadar övsek, ödüllendirsek azdır'' diye konuştu.

Canalioğlu, Cumhuriyet altını, eşofman ve spor ayakkabı hediye ettiği Hilal'e, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Başkan Canalioğlu'na teşekkür eden Hilal ise aynı olay tekrar yaşansa yine aynı davranışı yapacağını söyledi.

Trabzon'da geçen yıl yapılan Okullararası Kros İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olmak üzeriyken arkasındaki rakibinin düşmesi üzerine yarışı bırakan Hilal Coşkuner, rakibinin ambulansa taşınmasına yardım etmişti.

Trabzonspor Kulübünün sporcusu olan 24 Şubat İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Coşkuner, sergilediği bu davranış nedeniyle takdir toplamış, çeşitli kurumlar tarafından da ödüllendirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler