Canalioğlu Trabzon sağlık yetkililerine soruyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu yazılı açıklama yaparak Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 46 yıl önce teslim edilen ve 30 yıl önce kullanımdan kaldırılan radyoaktif madde içeren cihazların kaybolduğu habe

Canalioğlu Trabzon sağlık yetkililerine soruyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu yazılı açıklama yaparak Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 46 yıl önce teslim edilen ve 30 yıl önce kullanımdan kaldırılan radyoaktif madde içeren cihazların kaybolduğu haberleri yazılı ve görsel basında sıkça yer aldığı ifadelerine yer verdi. 

 
Canalioğlu’nun yazılı açıklamasında Trabzon Sağlık Müdürlüğü kaybolduğu iddia edilen Kobalt Co-60 cihazının Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildiğini açıklamıştır; ancak Sezyum Cs-137 içeren ve çok ciddi radyoaktif tehdit oluşturabilecek cihaza ilişkin herhangi bir bilgiye rastlanmadığını bildirmiştir yer buldu. 
 
Canalioğlu basın metni açıklamasında 5 soruya cevap aradı 
1- Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi envanterine kayıtlı olan “Sezyum Cs-137” içeren cihaz nerededir ?
 
2- Bu cihaz başka bir hastaneye nakledildi ise; hangi hastaneye, hangi tarihte nakledilmiştir ?
 
3- Bu cihaz imha edildi ise; hangi tarihte, nerede ve kimler tarafından imha edilmiştir ?
 
4- Bakanlığınız bünyesinde, Radyoaktif tehdit oluşturabilecek ve halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek bu tür cihazların kontrolleri, nakilleri- imhaları için uzman ekipler var mı ?
 
5- Var ise; Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi envanterine kayıtlı olan ve radyoaktif madde içeren cihazların kontrollerini, nakillerini ve imhalarını hangi ekip yapmıştır ?
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel