Canalioğlu Son Noktayı Koydu

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, son günlerde kendisiyle ilgili yapılan spekülasyonlara açıklık getirdi.Özellikle AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaları yalanlayan Canalioğlu, Başbakan'ın "Trabzon'u istiyorum" sözünün de kendiisnin takdir edi

Canalioğlu Son Noktayı Koydu

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, son günlerde kendisiyle ilgili yapılan spekülasyonlara açıklık getirdi.

Özellikle AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaları yalanlayan Canalioğlu, Başbakan'ın "Trabzon'u istiyorum" sözünün de kendiisnin takdir edildiği anlamına geldiğini savundu.

AÇILIŞLARIN BAŞKANI DEĞİLİM
"Açılışların başkanı " yakıştırmasına cevap veren Canalioğlu, "Bazı kişiler böyle söylemlerde bulunuyor. Biz küresel bir anlayışla çalışıyoruz. Bize bu yakıştırmayı yapanlar halkımızın gözünde zaten prim yapmıyor. Ben pek çok insanı geçmişten bu yana tanıyorum, gerek okul yıllarımdan, gerek normal hayatımdan, futbol hayatımdan tanıdığım arkadaşlarım var. Ben bu insanların çocuklarının düğünlerinde, cenazelerinde belediye başkanı olduğum için değil insan olduğum için bulunmalıyım. Bu bir destektir, paylaşımdır, onurlandırmaktır. O nedenle vatandaşlarımız bizi onurlandırdılar, belediye başkanı seçtiler, biz de onların yanında böyle günlerinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bana açılışların başkanı diyen insanlar halktan asla prim alamazlar" diye konuştu.

HEM BORÇ ÖDEDİK HEM ÇALIŞTIK
Başkanlığa getirildiği dönemden itibaren birçok borç ödeyerek çalıştıklarının altını çizen Canalioğlu, "Belediyeyi aldığımızda 44 milyon borç olduğunu zannediyorduk. Ancak bunun dışında bilinmeyen borçlar olduğu ortaya çıktı. Belediyeyi biz teslim aldık. Hem borç öderken hem de kaynaklarımızı en rahat bir şekilde kullanarak Trabzon'umuzun her noktasına eşit hizmet getirmede çalışmalarımızı hızlandırarak sürdürüyoruz. Trabzon Belediyesi bugün Trabzon kentiyle bütünleşmiş, kentimizi gerek ulusal, gerekse uluslararası bir vizyona taşımıştır" dedi .

ÇARPIK YAPILAŞMAYA SON
Açılışa önem vermediklerini fakat açılışların ne kadar önemli olduğunu fark ettiklerini belirten Canalioğlu, "Vatandaşlarımız biliyor, şu geldiğimiz önemli noktada Erdoğdu Mahallesi'nde yapmış olduğumuz yatırımları, çocuk alanlarını, spor alanlarını, parkları Esentepe Mahallesi'nde de yapacağız. Bu çalışmalarımızı daha da genişletip bütün Trabzon kamuoyuna duyurma amacıyla yapmış olduğumuz modeli önümüzdeki günlerde halkımızın beğenisine sunacağız.

Bunlar mahalle bazında gözüküyor ama Yeşiltepe'de yaptığımız çalışmaları Esentepe'de, yaptığımız çalışmaları Beşirli'de yapmaya devam edeceğiz. Geçmişte olan imar aksaklıkları, çarpık yapılaşma olmayacak" dedi.

YER ALTINA VE YER ÜSTÜNE YATIRIM YAPTIK
Canalioğlu, "Bana şunu soruyorlar: Başkanım, yerin altına neden yatırım yapıyorsun? “Bana, şehir üstüne yatırım yap görünsün” diyorlar. Biz hem yerin üstüne hem yerin altına yatırım yapıyoruz. Bizim alt yapımızın güçlü olması gerekiyor. O yüzden yer altındaki su borularımızı düzenleyerek yatırım yapıyoruz. Çoğu yerin alt yapı çalışmalarını tamamladık. Büyük projelerin başında olan tekel binası son noktaya geldi. Yüzüncü Yıl Parkı'nı da daha modern bir hale getiriyoruz. Bu kentin bir çocuğu olarak şu sahile dökülen çöp hepimizi rahatsız ediyordu" diye konuştu.

ZAĞNOS'TA HALKIMIZ MAĞDUR DEĞİL
Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesinde hiçbir insanın mağdur kalmadığını savunan Başkan Canalioğlu, bu konuda şöyle konuştu:

"Zağnos Vadisi'nde halkım mağdur değil, zaten bunu kendileri de söylüyorlar. Biz Zağnos Vadisi'nde hiç kimseyi mağdur etmedik. Oradaki evlerin emlak değerleri, bedelleri bellidir. Vatandaşlarımız hak ettiklerinin biraz üstünde para almışlardır.."

AK PARTİYE GEÇMEM
AK Parti'ye geçmesinin söz konusu olamayacağını belirten Canalioğlu, "Böyle söylentiler olabilir. Ama biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Biz burada hizmet yaparken genel yönetim de hizmet yapacak ki bunu birlik ve beraberlikle yürüteceğiz. AK Parti'ye geçmem söz konusu değildir." görüşünü seslendirdi.

BU SÖZ AĞIR BİR SÖZDÜR
Başbakanın belediyeler hakkında sözlerini de değerlendiren Canalioğlu, "Sayın Başbakanımız, “Trabzon Belediyesini istiyorum?” sözlerini söylerken, Trabzon'un ne kadar başarılı bir belediye başkanı olduğunu ifade etmiştir. Demek ki bizim başarılı çalışmalarımızı takip ve takdir ediyor. Fakat “Trabzon Belediyesini istiyorum?” sözü ağır bir sözdür. Trabzon'u almak çalışmayla olur. Biz elimizden geleni yapıp her zaman olduğu gibi halkımızın takdirini daim tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İL BAŞKANLIĞINDA DEĞİŞİM ŞART
Canalioğlu, şöyle devam etti: "Cumhuriyet Halk Partisi'nde il başkanlığı seçimlerinde henüz isim seçme süreci başlamadı. Ancak biz değişimden de yanayız. Değişim derken biz yeni bir imajdan bayanlarla, gençlerle, halkın içinden halka bütünleşen insanlarla, sivil toplum örgütleri içinde olan, halkla gülüp halkla ağlayacak olan insanlarımızı görmek istiyoruz. Çünkü geldiğimiz noktada artık insanlar 5 yılda bir gerçekten oy isteyen konusunu düşünmüyor."

MAÇTAKİ TAHRİKLER BİR BUÇUK YILIN BİRİKİMİ
Trabzonspor'un durumunun Trabzon'u da oldukça etkilediğini söyleyen Canalioğlu, "Trabzonspor'da tek şeye müsaade etmeyiz, siyasetin girmesine. İl dışına veya yurt dışına çıktığımda hemşerilerim ilk olarak bana Trabzonspor'u soruyor. Son maçtaki tahrikler bu son bir buçuk yılın birikimleridir" dedi.

Karadeniz Gazetesi /Serap ULUSOY

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel