Çanakkale’nin izleri asla silinmez

AK Parti Ortahisar Belediye Meclis üyesi mimar Hatice Öztürk 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.“Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir” diyen

Çanakkale’nin izleri asla silinmez

AK Parti Ortahisar Belediye Meclis üyesi mimar Hatice Öztürk 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

“Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir” diyen Hatice Öztürk şunları ifade etti:

250 BİN ASKERİMİZ ŞEHİT DÜŞTÜ

“Çanakkale Savaşlarında 250 binin üzerinde askerimiz şehit düştü. Bağımsızlığımızı savunmak yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Çanakkale, Ulusal Kurtuluş Savaşımız, kutsal destan savaşlara birer örnektir.  Hepimizin bir yakını, dedelerimiz mutlaka bu destanın içinde yer almıştır.  Çanakkale Savaşlarının unutulmaz kahramanı, Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in başarısı ileride başlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kaynağı oldu. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale sularında, Conkbayırında ve Anafartalar’da atılmış, bu zaferler Türk Kurtuluş Savaşına maya çalmıştır.

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Çanakkale Destanı Türk gücünü dünyaya bir daha duyuran, tarihe ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ sözünü yazdıran büyük bir destandır. Atatürk ve Silah Arkadaşları, Mehmetçik, kısıtlı imkânlara ve bütün olumsuzluklara rağmen, içindeki vatan sevgisi ve iman gücüyle, yüce Allah’ın yardımıyla Çanakkale Zaferini kazanıp Büyük Türk Ulusuna hediye etmişlerdir. Bugün özgür olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızı gençlerimize, evlatlarımıza anlatmalı, öğretmeli, varolan değerlerimizin kıymetini bilmeliyiz. 18 Mart Çanakkale Zaferini saygıyla yad edip, Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, 250 bin şehit düşen askerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Aziz Ruhları Şad olsun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel