Çam ağaçları kara dayanamadı

Vezirköprü ilçesinde Kunduz Ormanı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce çam ağacı üzerindeki ağırlığa dayanamayarak devrildiVezirköprü ilçesinde yaşanan kar yağışı sonrası, Kunduz Ormanı'nda uzunlukları 15 ile 30 metre arasında değişen çam ağaçları kök

Çam ağaçları kara dayanamadı

Vezirköprü ilçesinde Kunduz Ormanı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce çam ağacı üzerindeki ağırlığa dayanamayarak devrildi

Vezirköprü ilçesinde yaşanan kar yağışı sonrası, Kunduz Ormanı'nda uzunlukları 15 ile 30 metre arasında değişen çam ağaçları kökünden veya yarısından kırılarak devrildi. Yıkılan ve kırılan çamların yeniden ekonomiye kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Samsun Orman İşletme Müdürü Halil Oflu, Türkiye genelinde bu yıl aşırı kar yağışı meydana geldiğini söyledi.

Özellikle çam ağaçlarının üzerinde biriken karın, don ve rüzgarın da etkisiyle ağaçların yıkılması ve kırılmasına neden olduğuna dikkat çeken Oflu, "Ormanlarımızda lokal ve münferit olarak kar kırılığı ve devriği oluşmuştur. Fakat bunlar münferit olduğu için mevcut ormanlarımızın yapısında önemli bir etki yapmamıştır. Kar kırılığı ve devrilmesine maruz kalan ağaçların bakımını yaparak bunu tekrar ekonomiye kazandıracağız" dedi.

Samsun'da bu derece yoğun kar yağışı meydana gelmediği için ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Oflu, "Bu yıl aşırı yağış, don ve rüzgarın da etkisiyle çam ağaçları zarar görmüştür. Ama bu ağaçları milli ekonomiye tekrar kazandıracağız. Çam ağaçları çok fazla toprağa tutunamadığı için bu tür durumlarda devrilme ve kırılmayla karşı karşıya kalabiliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel