Çakır: Aracın önünde patlama oldu

Görele'de 9 kişiye mezar olan 34 kişinin de yaralandığı otobüsün bağlı olduğu Turizm Şirketi'nin Trabzon işletmecisi Rüştü Çakır, kazaya otobüsün ön tarafında meydana gelen patlamanın neden olduğunu ileri sürdü.Kazayı haber alır almaz Görele'ye gelen Rüşt

Çakır: Aracın önünde patlama oldu

Görele'de 9 kişiye mezar olan 34 kişinin de yaralandığı otobüsün bağlı olduğu Turizm Şirketi'nin Trabzon işletmecisi Rüştü Çakır, kazaya otobüsün ön tarafında meydana gelen patlamanın neden olduğunu ileri sürdü.

Kazayı haber alır almaz Görele'ye gelen Rüştü Çakır, patlama sonucu sürücünün direksiyon kontrolünü yitirip refüjdeki direğe çarptığını ve otobüste yangfın çıktığını söyledi. Otobüsün 1. 5 ay filoya katıldığını belirten Rüştü Çakır, sürücünün uyukladığı ve dikkatsizliği iddialarının doğru olmadığını ileri sürdü. Çakır şunları söyledi:

"Aracımızda bulunan yedek kaptanla görüştük. Dieksiyondaki sürücü Aliş Yılmaz'en babası aynı zamanda. Kaptan Sönmez Mecit Yılmaz, kaza sırasında yatak yerinde uyuyordu. Oğluna aracı saat 05. 30 da verdiğini söylüyor. Kaza yerine 25 kilometre uzaklıktaki Espiye İlçesi'nde otobüsü vermiş. Araç kaza mahalline çok yakın mesafedeki Görele Otogarı'nda da yolcu indirmiş. Kaptanın uyuduğu söyleniyor. Kesinlikle katılmıyoruz. Seyir halindeyken ani patlama oluyor. Patlama sonucunda şoför hakimiyetini kaybedince yoldaki direğe çarpıyor ve araçta yangın çıkıyor. "

Otobüsün yeni alınan sıfır kilometrede bir araç olduğunu belirten Rüştü Çakır, "Zaten bunlar elektronik donanımlı araçlar. Bütün kaptanlar seyir halinde takograf kullanıyor. Bir kaptan 4 saat araç kullanabiliyor. Takograflar bütün otogarlarda polis tarafından kontrol ediliyor. Sürat ihlali yapan veya fazla araç süren kaptanlara ceza yazılıyor. Firma olarak da kontrol ediyoruz, emniyet de kontrol ediyor" dedi.

CESETLER ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ
Bu arada kazada ölen 9 kişinin cesedi, kesin kimlik tespiti için Trabzon Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'na gönderildi. Cesetlerden ve ölenlerin yakınlarından alınacak DNA örneklerin İstanbul'a gönderileceği ve kesin kimlik tespitinin ardından cenazelerin yakınlarına teslim edileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel