Büyükliman hayaline kavuşuyor!

Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Eynesil ilçeleri ile Yalıköy Beldesi’nin 100 yılık su ihtiyacını karşılayacak olan Büyükliman İçme ve Kullanma Suyu Projesi’nde ilk su üretimi gerçekleştirildi. Arıtma tesisi tamamlanan projenin önümüzdeki Ekim ayına kada

Büyükliman hayaline kavuşuyor!


Vakfıkebir, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Eynesil ilçeleri ile Yalıköy Beldesi’nin 100 yılık su ihtiyacını karşılayacak olan Büyükliman İçme ve Kullanma Suyu Projesi’nde ilk su üretimi gerçekleştirildi. Arıtma tesisi tamamlanan projenin önümüzdeki Ekim ayına kadar tamamının bitirilerek yörede yaşayan insanların musluklarından pırıl pırıl suların akması bekleniyor.

Vakfıkebir İMKB Mesleki Teknik Eğitim Merkezi ( METEM ) öğrencilerinin arıtma tesisinin ilk içme suyu üretme aşamasına tanıklık etmeleri için teknik gezi düzenledi.  Geziye Vakfıkebir Belediye Başkanı aynı zamanda Birlik Başkanı Hayri Birinci, Beşikdüzü Başkanı Ramis Uzun, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ve Yalıköy Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıverdi, METEM Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Müdür yardımcısı Ahmet Coşkun ve Öğretmenler Ali Uyar ve S. Sırrı Ege katıldılar.

Gezi programında tesisin tanıtımı ve arıtma tesisinin çalışma prensibi hakkında proje koordinatörü inşaat mühendisi Nevzat Kamiloğlu bilgi verdi. Ayrıca tesisin bütün üniteleri gezilerek öğrencileri tesisin çalışmasını gözlemlemeleri sağlanarak projenin bölgemize sağlayacağı katkılar anlatıldı. Öğrencilerin katılımıyla Büyükliman bölgesinin su ihtiyacını karşılayarak 500 lt/sn kapasiteli 32 dönüm arazi ve üzerinde kurulu konvansiyonel içmesuyu arıtma tesisi ilk su üretimini gerçekleştirdi. Üretilen ilk su Birlik Başkanı Hayri Birinci tarafından tesisin bölgemize hayırlı olması temennisiyle öğrencilere ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel