Büyükliman Havzası yatırımla kalkınacak

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü A. Vedat Çiftçi Beşikdüzü ilçesinde incelemelerde bulundu.Kaymakam Alaattin Aktaş, Belediye Başkanı Ramis

Büyükliman Havzası yatırımla kalkınacak

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü A. Vedat Çiftçi Beşikdüzü ilçesinde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Alaattin Aktaş, Belediye Başkanı Ramis Usun ve ilçe yöneticileri tarafından kaymakamlık binası önünde karşılanan Vali Öz, burada yaptığı toplantıda ilçenin sorunlarını masaya yatırdı. Kaymakamın ilçe hakkındaki genel bilgi vermesiyle başlayan toplantı, ilçede yapılmakta ve yapılacak olan yatırımların görüşülmesiyle devam etti.

Vali birifing sonrası yaptığı açıklamasında Beşikdüzü ilçesinin Trabzon’un batıdan giriş ve batıya açılan kapısı olduğunu ifade ederek, “Eğitim ve kültürü ile köklü bir tarihe sahip olan ilçe, son yıllarda kamu hizmetlerinden önemli paylar almıştır. Yeni yatırımlarımız devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesi havzaya canlılık getirdi. Bu bölge istenilen kapasiteye ulaşırsa Beşikdüzü ile beraber büyükliman havzası gelişecek ve burada yaşayanlar daha mutlu olacaktır. Bu konuda gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Öz, ilçede hayırsever işadamı tarafından yapılmakta olan imam hatip lisesi inşaatında proje değişikliği yapılarak sorun olan imam hatip ortaokulu bina eksikliğinin de giderileceğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak bürokratlara talimat veren Vali, binanın gelecek eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilmesini isteyerek lise ve ortaokulun aynı binada ayrı ayrı girişlerle eğitim vermesini istedi.

İlçe belediye başkanlığını ziyaret etmek üzere kaymakamlıktan ayrılan Vali, belediye binasına yaya olarak giderken cadde üzerinde bulunan esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Belediye Başkanı Ramis Uzun’dan belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Vali, inşaatı devam eden Çeşmeönü İlköğretim Okulu inşaatında incelemelerde bulundu.

TRABZON’UN MÜTEŞEBBİS ANLAMDA YETİŞMİŞ BİR BİRİKİMİ, TİCARİ KAPASİTESİ VE KÜLTÜRÜ VAR

Vali ve beraberindekiler daha sonra Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunarak burada sanayicilerle bir araya geldi. Kaymakamın görüntülü sunumundan sonra OSB ile ilgili görüşlerini açıklayan Vali Öz, Beşikdüzü OSB’nin Trabzon ve bölge ekonomisine yön vereceğini ifade ederek, “Trabzon’da sanayi konusunda belli avantajlarımız var. Trabzon’un müteşebbis anlamda yetişmiş bir birikimi, ticari kapasitesi ve kültürü var. Bunun ötesinde Rusya, Gürcistan, İran, Ortadoğu ve Kafkasya pazarlarıyla Türkiye’nin doğu bölgesi açısından önemli bir ticaret ve sanayi merkezi olma potansiyeline sahip bir şehirdir. Beşikdüzü OSB’nin birinci etap altyapı çalışmaları tamamlandı. Büyük oranda fabrikalar üretime geçmiş ve halen inşaatı devam eden fabrikalarımız da vardır. Diğer boş parsellerimizi de zamanla müteşebbislere tahsis edip yatırımcıyı buraya çekeceğiz. Dolayısıyla Beşikdüzü OSB büyük oranda kurumsallaşmasını tamamlamış olacaktır.

BEŞİKDÜZÜ OSB’DEKİ KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ FABRİKALARIMIZ BÖLGENİN İSTİHDAMINA, EKONOMİSİNE, TİCARETİNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLIYOR

Vakfıkebir ve Akçaabat Şinik OSB’lere de değinen Vali, buralarda özellikle kamulaştırma ve yol konusunda eksiklerin olduğunu ifade etti. Bu eksikliklerin giderilmesiyle ilimizde istihdama, ekonomiye büyük katkılar sağlanacağını belirten Vali, “Onlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Ancak Beşikdüzü OSB’deki küçük ve orta ölçekli fabrikalarımız bölgenin istihdamına, ekonomisine, ticaretine büyük katkılar sağlıyor. Burada üretim yaparak bölge insanının istihdamına imkan sağlayan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum.

Vali Öz, yatırımcılara gerekli desteği vermeye gayret edeceklerini belirterek, işbirliği içinde, ortak bir kültürle Beşikdüzü OSB’nin örnek bir bölge haline getirilebileceğini ifade etti. Vali, “Üreten, ürettiğini pazarlayan bir bölgenin oluşmasında emeği geçenleri kutluyorum” diye ifadede bulundu.  

Vali ve beraberindekiler Organize Sanayi Bölgesinde yer alan üretim ve imalat fabrikalarını gezerek fabrikaların durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel