Büyük Zafer'in 90.Yıldönümü

  30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta törenlerle kutlandı. Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Vali Recep Kızılcık, Chp Trabzon Milletvekili Vo

Büyük Zafer'in 90.Yıldönümü

  30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta törenlerle kutlandı.

 

Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Vali Recep Kızılcık, Chp Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay İlhami Ulu, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Vali Kızılcık'ın, makamında tebrikleri kabulünün ardından Cumhuriyet Alanı'nda geçit töreni düzenlendi.

 

Törende Vali Kızılcık, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Ulu ve Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile halkın ve tören birliklerinin bayramını kutladı.

 

Törende İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesinin ardından konuşan Yüzbaşı Ümit Begiş, 30 Ağustos tarihinin kazanılan onurlu bir zaferi temsil ettiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, kahraman Türk ordusunun Gazi Mustafa Kemal önderliğinde aziz Türk milletiyle bütünleşerek gerçekleştirdiği Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümünü haklı gurur ve sevinçle kutluyoruz" dedi.

 

Tören, öğrencilerin şiir okumasının geçit töreni ile sona erdi.

 

-RİZE'DE KUTLAMA

 

Rize Cumhuriyet Meydanı'nda, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla düzenlenen törene Vali Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile diğer ilgililer katıldı.

 

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesiyle başladı. Vali Çakır, törende öğrenci, vatandaş ve askerlerin ayakta beklemesi nedeniyle, protokol üyeleri için ayrılan bölüme oturulmasına izin vermedi.

 

PROTOKOL ÜYELERİ  AYAKTA KALDI.

 

Vali Çakır, öğrenciler tarafından günün anlamını içeren şiirlerin okunmasının ardından, halkın ve tören birliklerinin bayramını kutladı. Buradaki kutlama, geçit töreni ile tamamlandı.

 

Vali Çakır, daha sonra beraberindeki Garnizon Komutanı Albay Cansaran ve Belediye Başkanı Bakırcı ile Atatürk Caddesi'ndeki esnafın bayramını kutladı.

 

-ARTVİN'DE COŞKU

 

Artvin Valiliği önündeki tören Vali Necmettin Kalkan, Chp Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır ve Belediye Başkanı Emin Özgün'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

 

Vali Necmettin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Belediye Başkanı Emin Özgün ile vatandaşların bayramını kutladı.

 

Üsteğmen Özgür Avcı, yaptığı konuşmada, bugün gururlu olduklarını belirterek, "Çünkü bugün, ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayacak asil Türk milletine zincir vurmak isteyen zalimlere karşı 'ya istiklal ya ölüm' haykırışıyla başlayan mücadele zaferle sonuçlanmıştır" dedi.

 

Kutlama, Jandarma Onbaşı Hakan Karaca ve Bahadır Bozkurt tarafından, "30 Ağustos" adlı şiirin okumasın ardından geçit töreni ile tamamlandı. Vali Kalkan, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.

 

-GÜMÜŞHANE DE KUTLAMA

 

Gümüşhane'de, Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Vali Mayda'nın, makamında tebrikleri kabulünün ardından kutlamalar, Zafer Meydanı'nda devam etti. Vali Mayda, beraberindeki Garnizon Komutanı Albay Önder, Belediye Başkanı Canlı ile halkın ve tören birliklerinin bayramını kutladı.

 

Üsteğmen Özgür Öngüt, burada günün önemine ilişkin yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferi'nin Türk milletinin ölümsüzlük simgesi olduğunu ifade ederek, "Bu zafer sadece Türk ordusunun kahramanlık göstergesi olarak kalmamış, ulusal birlik ve beraberliğin ne kadar büyük bir güç olduğunu da ortaya koymuştur" dedi.

 

Tören, şiirlerin okunmasının ardından geçit töreni ile sona erdi.

 

-BAYBURT'TA TÖREN-

 

Bayburt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Vekili Hakan Hakyemez, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş ve Belediye Başkan Vekili Nail Koçoğlu ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

 

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesiyle başladı.

 

Binbaşı Uğur Bor, törende yaptığı konuşmada, bu zaferin, Atatürk'ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu ifade etti.

 

Tören, askerler ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından geçit töreni ile tamamlandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel