Bursa'daki fuarın gözdesi Karadeniz hurması

 Bursa'da bu yıl üçüncü kez düzenlenen 'Bursa Avrasya El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı'na Gümüşhane'den katılan bir firma tarafından getirilen Karadeniz hurması ilgi odağı oldu. Bursa'da gerçekleştirilen 'Bursa Avrasya El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı',

Bursa'daki fuarın gözdesi Karadeniz hurması

 Bursa'da bu yıl üçüncü kez düzenlenen 'Bursa Avrasya El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı'na Gümüşhane'den katılan bir firma tarafından getirilen Karadeniz hurması ilgi odağı oldu.

 

Bursa'da gerçekleştirilen 'Bursa Avrasya El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı', yaklaşık 50 ülkeden 70'i yabancı 202 firmanın katımıyla başladı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde açılan fuarda Buffalo boynuzu ve hediyelik eşyalardan, el dokuması ürünlere kadar çeşitli süs eşyası, yöresel yemek ve değişik ürünler sergileniyor. 30 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek fuarda değişik gıda ürünleri vatandaşların ilgisini çekiyor.

 

Fuara bu yıl 3. kez katılan Gümüşhaneli bir firma tarafından getirilen Karadeniz hurması, özellikle ağız tadına düşkün vatandaşların ilgi odağı oldu. Altınbağ Firması görevlisi Sebati Keleş, asıl işlerinin pestil, köme ve dut pekmezi gibi ürünler olduğunu belirterek, "Bu yıl ki fuara ise bizim oralarda meşhur olan Karadeniz hurmasını da getirdik. Özellikle bizim bölgemizde, Artvin, Rize taraflarında yükseklerde yetişen bir ürün. Gürcistan'a yakın yerlerde bulunur. Çok fayalı bir ürün olup, bağırsakların çalışması ve mide rahatsızlıklarına çok iyi gelir." dedi.

 

Fuarda Karadeniz hurmasının kilosunu 15 liraya sattıklarını belirten Sebati Keleş, "Bu ürün ağaçta yetişir, dalları var. Dalından koparılıp kurutulduktan sonra tüketilir veya satılır. İpe dizilmesi tamamen görselliği ile alakalı. Bu tabi hali olarak satışa sunulur. Bu meyve onuncu ve on birinci ayda toplanıp bir ay içinde kurutularak tüketilir." şeklinde bilgi verdi.

 

Bursa'da ki bu fuara 3 yıldır katıldığını anlatan Keleş, bu yıl ki fuarda Karadeniz Hurmasını da ürün portföylerine kattıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler