'Burası Rize olur böyle şeyler'

 Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde, yarısı 8, diğer yarısı ise 6.5 metre genişliğindeki 70 metrelik köprü büyük ilgi çekiyor.  Köprüyü görenler, "Burası Rize, olur böyle şeyler" diyerek espri yapıyor. Fırtına Mahallesi’nde Fırtına Deresi üzerinde yer alan, Orga

'Burası Rize olur böyle şeyler'

 

Rize'nin Ardeşen İlçesi'nde, yarısı 8, diğer yarısı ise 6.5 metre genişliğindeki 70 metrelik köprü büyük ilgi çekiyor. 

 

Köprüyü görenler, "Burası Rize, olur böyle şeyler" diyerek espri yapıyor.

 

Fırtına Mahallesi’nde Fırtına Deresi üzerinde yer alan, Organize Sanayi Bölgesi ve şenlik alanı ile beton santrallerine ulaşımı sağlayan 70 metre uzunluğundaki köprü, yaklaşık 15 yıl önce inşa edildi. Şantiye sahasına ulaşımı kısa yoldan sağlamak için yapılan köprü zamanla mahalle sakinleri ile oluşturulan şenlik alanına araçlarıyla ulaşmak isteyenler tarafından kullanılmaya başlandı. Ancak bir süre önce Fırtına Deresi'nin taşması sonucu köprü zarar gördü. Bunun üzerine köprünün hasar gören bölümü yıkılarak, bölgede şantıyesi bulunan özel bir inşaat firması tarafından 8 metre genişliğinde yeniden inşa edildi. Köprünün diğer yarısı eski haliyle 6.5 metre olarak kalınca, ortaya da ilginç bir görüntü çıktı.

 

Köprünün geniş olan yeni bölümünden araçlarıyla yan yana rahatlıkla geçen sürücüler, dar bölümde ise iyice yavaşlamak ve dikkatle geçmek zorunda kalıyor. Köprüyü görenler de "Burası Rize, olur böyle şeyler" diyor.

 

Köprünün ilk halinin özel bir firma tarafından inşa edildiğini hatırlatan İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, selden zarar gören bölümünün sonradan geniş olarak inşa edilmesinin bu görüntüyü ortaya çıkardığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel