Burası da D.Karadeniz turizmine kazandırılıyor

 Gümüşhane'de, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parlar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, yaptı

Burası da D.Karadeniz turizmine kazandırılıyor

 Gümüşhane'de, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parlar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, yaptığı açıklamada, Çağlayandibi Şelalesi'nin, Örümcek Ormanları güzergahında bulunmasının turizm açısından önemini artırdığını ifade etti.

Çağlayandibi Şelalesi'nin bulunduğu alanın, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca tabiat parkı ilan edildiğini belirten Aydın, "Bu ilimiz turizmi açısından önemli gelişmedir. Şiran ilçemizdeki Tomara Şelalesi, Zigana Dağı'ndaki Limni Gölü ve Torul ilçesindeki Artabel'den sonra Çağlayandibi Şelalesi dördüncü tabiat parkımız oldu" dedi.

Aydın, Çağlayandibi Şelalesi'ne ahşap yürüyüş yolu, manzara seyir terası ve kameriye yapımı için proje hazırladıklarını dile getirerek, projeyi Orman ve Su İşleri Bakanlığına sunduklarını söyledi.

Bakanlığın onayının ardından şelaleye ulaşmak için ahşap yürüme parkuru, manzara seyir terası ve kameriye yapımına başlayacaklarını ve bu yıl içerisinde tamamlayarak turizme açacaklarını belirterek, "Şelaleyi görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, 150 metrelik kayalık ve zorlu yolu yürümek zorunda kalıyor. Zaman zaman düşme gibi olumsuzluklar yaşanıyor. Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve şelaleye daha rahat ulaşmak için doğal güzelliği bozmadan öncelikle ahşap yürüme yol yapılacak. Hem Örümcek Ormanları hem de Çağlayandibi Şelalesi, doğaseverlerin hizmetine en sağlıklı şekilde sunulacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel