Bu sektör Trabzon'u uçuracak!

Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Osman Güner “Sağlık Turizmi Trabzon için itici güç olacaktır” dedi.Döviz getirici faaliyetlerden olarak desteklenen sağlık turizmi fuarı İstanbul Kongre Merkezinde (İCC) açıldı.  Doğa Karadeniz Kalkınma Ajansının Des

Bu sektör Trabzon'u uçuracak!

Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Osman Güner “Sağlık Turizmi Trabzon için itici güç olacaktır” dedi.

Döviz getirici faaliyetlerden olarak desteklenen sağlık turizmi fuarı İstanbul Kongre Merkezinde (İCC) açıldı. 
 
Doğa Karadeniz Kalkınma Ajansının Desteklediği bir proje ile Trabzon’daki Kamu ve Özel Sektör hastaneleri 100 milyar dolarlık büyük hacme ulaşan “Sağlık Turizmi” pastasından Trabzon’un da pay alabilmesi için geniş bir katılımla fuarda görkemli bir stantla görücüye çıktı.
 
Fuarda sağlık hizmeti sunan hastanelerin yanı sıra, aracılık hizmeti sunan firmalar; hastaları kara, deniz ya da hava taşıtları ile hastaneler ulaştıran işletmeler ve online (internet üzerinden) sağlık hizmetlerinin çok değişik alanlarında hizmet sunan kuruluşlar dikkat çekti.
 
Fuarın ilgi çeken seminerlerinde sağlık turizminin çeşitli sorunları ve Ülkemizin büyük bir coğrafyaya yakın uçuş mesafesinde olması (hedef pazarlara yakınlığı) ile ileri teknoloji ve yetişmiş insan gücü ile olanaklarına dikkat çekildi.
 
SAĞLIK TURİZMİ TRABZON İÇİN İTİCİ GÜÇ OLACAK!
 
Trabzon Sağlık Müdür Yardımcısı Osman Güner, insanların kendi ülkelerinde alamadıkları kaliteli sağlık hizmetlerini farklı ülkelerde aradıkları belirterek, “Kamu ve Özel Sağlık Sektörü Hastaneleri olarak Trabzon’umuzu Sağlık Turizmi sektöründe cazibe merkezi haline gelmesi için yoğun gayret sarf ediyoruz. Trabzon’a başta Gürcistan, Azerbaycan, Suudi Arabistan ve Rusya’dan olmak üzere birçok ülkeden tedavi amacı ile hastalar gelmektedir. Sağlık Turizminin Trabzon’da desteklenmesi ile yaratılacak ekonomik büyüklük, istihdam ve katma değer açısında itici güç olacaktır” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler