Bu şehirde sadece tek bir emlakçı var

 Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, kentte arsa üretimi stokunun yetersiz olduğunu belirterek, “Şehirde coğrafi yapı engebeli. Önceki dönemlerde yapılan tek katlı ve dağınık yapılaşmanın, yeni alanların açılmasında olumsuz etkisi bulunuyor” dedi. Kiralık ev fi

Bu şehirde sadece tek bir emlakçı var

 

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, kentte arsa üretimi stokunun yetersiz olduğunu belirterek, “Şehirde coğrafi yapı engebeli. Önceki dönemlerde yapılan tek katlı ve dağınık yapılaşmanın, yeni alanların açılmasında olumsuz etkisi bulunuyor” dedi.
 
Kiralık ev fiyatlarının bu nedenle büyük şehirlerle kıyaslandığı zaman bile dikkat çektiğini anlatan Vali Mayda, “Arz ve talep dengesizliği nedeniyle ev stokumuz talebi karşılamıyor. Bu dengesizlikte tabi ev fiyatları yüksek seyrediyor. Aslında büyük şehirlerle kıyasladığımız zaman bile dikkat çekici yükseliş söz konusu” diye konuştu.
 
Vali Mayda, sorunun çözülebilmesi amacıyla kentte daha önce konut yapan TOKİ'den yeni bir düzenleme daha isteyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
“Kentte özel kooperatifler yeni binalar yapmak için çalışma içindeler. Ancak TOKİ'den muhtemelen bir düzenleme daha isteyeceğiz. Günümüz itibarıyla yeterli sayıda öğrenci yurdu olmaması nedeniyle öğrenciler de evlerde ikamet etmek istiyorlar. Bunu çözebilmek adına YURTKUR tarafından ilimizde 750 kişilik bir öğrenci yurdu yapımı ilerleyen günlerde başlayacak. “
 
Komisyon almadan çalışan ilin tek emlakçısı
 
Şehirde 25 yıla yakın bir süredir gayrimenkul satışı yaparak inşaat sektöründe faaliyet gösteren Lokman Yaşar, kentte kiralık ev bulmak isteyenlere hizmet verebilmek amacıyla bir süre önce emlakçılık sertifikası aldıklarını söyledi.
 
İl merkezindeki iş yerinde emlak hizmeti vermek için çalışmalara başlamalarına rağmen, ilginç olaylar yaşadıklarını belirten Yaşar, “Bu alandaki boşluğu gördüğümüz için işimiz olmamasına rağmen 'bu hizmet de olsun' dedik. Ancak insanlar burada herhangi bir yer kiralanacağı zaman birbirlerinden haber alıp kendi aralarında hallediyorlar. Ayrıca emlakçıya komisyon ödeme gibi bir durum da bulunmuyor. Zaten biz de komisyon talep etmiyoruz” dedi.
 
Yaşar, sobalı dairelerin 500, kaloriferli dairelerin ise 800 liraya kadar kiralanabildiği ilde boş ev bulabilmenin zor olduğuna işaret ederek, “Kiralık evlerde bazen istisnalar da oluyor. Kimi zaman bin lira ya da bin 200 liraya kiralar çıkabiliyor. Emlak hizmeti vermemize rağmen bizde kiralık ev ilanı bulunmuyor. İnsanlar ev bulabilmek için ya iş yerlerinin camına bakıyor ya da yakınlarıyla irtibata geçiyor. Umarız yeni yapılacak konutlarla ilerleyen yıllarda fiyatlar düşecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel