Bu şehir Türkiye'de tek

 Sinop İl Trafik Komisyonu'nun aldığı karar sonucunda kent merkezindeki ulaşım, 1998 yılından itibaren trafik ışığı olmadan işlemeye başladı. Trafik ışıklarının kaldırılmasına rağmen herhangi bir aksama da yaşanmadı. Sinop’un hoşgörülü insanların birbirin

Bu şehir Türkiye'de tek

 

Sinop İl Trafik Komisyonu'nun aldığı karar sonucunda kent merkezindeki ulaşım, 1998 yılından itibaren trafik ışığı olmadan işlemeye başladı. Trafik ışıklarının kaldırılmasına rağmen herhangi bir aksama da yaşanmadı. Sinop’un hoşgörülü insanların birbirine saygı duyduğu bir kent olduğunu söyleyen Vali Ahmet Cengiz, "Trafik ışığının olmayışını da ben buna bağlıyorum. Sinop tek ana giriş yolu olan bir kent. Bu kısıtlamalara rağmen Sinop’ta trafik ışığı yok. Trafikten kaynaklanan tartışma yaşanmıyor. Bu anlamda Türkiye’de tek kentiz diyebiliriz. Şu ana kadar bize, 'Neden Sinop’ta trafik ışığı yok, şu kavşakta neden yok' diyen biri olmadı. Kimse talepte bulunmadı" dedi.

 

'SÜRÜCÜLER BİRBİRİNE SAYGILI'

İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin ise Sinop’un Türkiye'de en az trafik kazası olan illerden birisi olduğunu söyledi. Sinop’ta sürücülerin birbirine saygılı olduğunu belirten Aytekin, "Yol verme konusunda bir sıkıntı yaşanmaz. Bu sebeple kent merkezinde şu an için trafik ışığına ihtiyaç duyulmuyor. Sinop ayrıca araç sürücülerinin emniyet kemerini en fazla taktığı illerin başındadır" diye konuştu. Şeref Aytekin, kırmızı ışık ihlalinin cezasının 115 lira 50 kuruş olduğunu da kaydederek, "Kırmızı ışık ihlali diye bir cezamız yok" dedi.

 

'TRAFİK KAZASI AZ OLUR'

Sinoplular ise bu durumdan memnun olduklarını söyledi. 55 yaşındaki Ersin Uzun, kentte insanların kurallara saygı göstererek uymaya çalıştığını belirterek, "Bazı büyük şehirlerde görüyoruz; trafik ışığı olmasına rağmen trafiğin işlemesi de yeterli olmuyor. Oysa Sinop'ta ışık olmamasına rağmen trafik aksamadan işler. Bizce bir sıkıntı yok. Burada trafik kazası da çok az olur" ifadelerini kullandı.

 

3 YILDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

Mobese kameraları ile takip edilen Sinop kent merkezinde ise son 3 yılda, trafik ışığı dışında farklı nedenlerle meydana gelen 348 trafik kazasında 2 kişi yaşamını yitirdi, 262 kişi de yaralandı. Kent merkezinde ruhsatlı 19 bin 713 araç bulunduğu belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler