Bu nasıl Trabzon'un kurtuluş töreni?

Amasya Valisi iken Cumhuriyet Balosunu  Amasya’da  bir Pastanede yaparak şimşekleri üzerine çeken  Vali  Abdil CELİL ÖZ ‘un atandığı  Trabzon’da  bu kez Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluş törenleri geleneksel programın dışında yaptırmayı sürdürdü.Yılla

Bu nasıl Trabzon'un kurtuluş töreni?

Amasya Valisi iken Cumhuriyet Balosunu  Amasya’da  bir Pastanede yaparak şimşekleri üzerine çeken  Vali  Abdil CELİL ÖZ ‘un atandığı  Trabzon’da  bu kez Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluş törenleri geleneksel programın dışında yaptırmayı sürdürdü.

Yıllardır Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluş yıldönümleri Trabzon  Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve kortej yürüyüş töreni ile devam ederken  bu uygulama geçen yıl olduğu gibi bu yılda yapılmadı.

Amasya’da Cumhuriyet Balosunu pastanede yapan ve tepki çeken   Vali Öz’ün Trabzon’da  göreve başlamasıyla  kurtuluş törenleri  yaklaşık 1,5 haftaya yayıldı.
Yeni uygulama ile etkinlikler çerçevesinde hem spor hem de kültürel etkinlikler yapılırken her yıl geleneksel olarak öğrenciler ve askeri birlikler tarafından  yapılan kortej yürüyüşü ise tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yapılmadı.

Trabzon’da kurtuluş yıldönümü nedeniyle okullar bir gün tatil edilirken valilik açıkladığı program da  Kurtuluş yıldönümü törenleri  İlk Halk Kütüphanesine alındı.
Bu uygulama Trabzon’da büyük tepki çekti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel