Bu kurs ile meslek sahibi oluyorlar

Ordu'nun Ulubey ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi'nin açtığı ahşap boyama kursuna giden kadınlar, mikro kredi desteği ile meslek edinme fırsatı buluyor.Ulubey Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki yetişkinlere yön

Bu kurs ile meslek sahibi oluyorlar

Ordu'nun Ulubey ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi'nin açtığı ahşap boyama kursuna giden kadınlar, mikro kredi desteği ile meslek edinme fırsatı buluyor.

Ulubey Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki yetişkinlere yönelik çeşitli mesleki, sosyal ve kültürel kurslar açtıklarını söyledi.

Kurslardan birinin de ev kadınlarının katıldığı  ahşap boyama alanında olduğunu ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Çeşitli eğitim seviyesindeki ev kadınları sabah çocuklarını okula gönderdikten sonra Ulubey Özel İdaresi binasının zemin katında açılan kursa gelmektedir. Kursiyerler için kursumuz aile bütçelerine katkının yanı sıra stres attıkları bir ortamda diğer kursiyerlerle kaynaştıkları, sosyalleştikleri ve ruhen dinlendikleri bir fiziki mekan olmaktadır. Kursta bayanların işleyecekleri materyallerin bir maliyeti vardır ve bu maliyet kursiyerlerce karşılanmaktadır. Bayanların ürettikleri, işletildikleri ürünlere imkan verilince çok daha güzel eserlerin ortaya çıkaracakları ortadadır."

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Çam ise kursiyerlere kredi desteğinin verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

 "Ordu Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren, birçok kamu ve özel sektörce desteklenen, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nca (TİSVA) 10 kursiyerimize kişi başı 700 TL olmak üzere toplamda 7 bin TL kredi desteği veriliyor. Kursiyerlerimiz bu miktarı faizsiz olarak 41 haftada geri ödeyecek. Kursiyerler aldıkları mikrokredi ile kurs için malzeme alımı yaparak kursa öğrendikleri ile yapacakları ahşap boyama ürünlerini satarak aile bütçesine katkı sağlayacaklar."

Çam, bu tür kursların devam edeceğini belirterek, "Ev kadınlarımız mutlaka bir meslek sahibi oluyor. Bayanların aile bütçelerine katkı sağlaması için çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel