Bu köyün her şeyi muhtarı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Uçarsu Köyü ilköğretim okulunda hademe olmadığı için temizlikten kalorifer yakımına kadar bütün işleri okulun servis şoförlüğünü yapan Madenli köyü muhtarı Emrullah Cesur yapıyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Made

Bu köyün her şeyi muhtarı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Uçarsu Köyü ilköğretim okulunda hademe olmadığı için temizlikten kalorifer yakımına kadar bütün işleri okulun servis şoförlüğünü yapan Madenli köyü muhtarı Emrullah Cesur yapıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Madenli Köyü Muhtarı Emrullah Cesur, kendi köylerinde taşımalı eğitim olduğu için köydeki öğrencilerin Uçarsu Köyü ilköğretim Okulu'nde eğitim gördüğünü söyledi. Ancak Uçarsu Köyü İlköğretim Okulu'nda 5-6 yıldan beri hademelerinin bulundadığını kaydeden Cesur "Temizlikler öğretmenler, öğrenciler yada bizler tarafından yapılmaktadır. Çok kere gerekli makamlara onlarca dilekçe yazdıksa da herhangi bir cevap alamadık. Bize bir yerden herhangi bir yanıt gelmedi, bize hiç kimse yardım etmedi. Buraya geçici, bir işçi aldık, bir müddet çalıştırdık parasını veremedik, işçi bizi şikayet etti. Kontrole geldiler, işçiyi sigortalı yaptık ama şimdi de maaşını veremiyoruz” dedi.

“Yetkililerden okulumuza hademe istiyoruz” diyen Cesur “Kış geldi kaloriferler yakılacak, mecbur biz yakıyoruz. Zaman zaman da kaloriferleri öğretmenlerimiz yakıyor. Temizliği benim yanım sıra öğretmenler ve öğrenciler zaman zaman da veliler yapıyor. Okulumuza kadrolu bir hademe verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Okulun etrafının açık olduğunu belirten Muhtar Cesur, “Okulun etrafına da bir istinat duvarını yapılmasını istiyoruz. Birkaç yıl önce bir yavrumuz burada sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Burası ormanlık alan olduğu için yaban domuzları zaman zaman buradan geçiyor. Okulun bahçesinde oynayan öğrenciler domuz saldırıları ile karşı karşıya kalırsa bunun hesabını kim verecek?” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel