Bu köyden aç geçemezsin!

Gümüşhane merkeze bağlı Kırıklı köyünde, 2004 yılından beri köylüler, yoldan geçen vatandaşlara ücretsiz iftar yemeği veriyor. İl merkezine 24 kilometre mesafede ve Kelkit-Köse yol ayrımında bulunan köyde, Ramazan ayında her akşam 50 kişilik yemek pişiril

Bu köyden aç geçemezsin!

Gümüşhane merkeze bağlı Kırıklı köyünde, 2004 yılından beri köylüler, yoldan geçen vatandaşlara ücretsiz iftar yemeği veriyor.

İl merkezine 24 kilometre mesafede ve Kelkit-Köse yol ayrımında bulunan köyde, Ramazan ayında her akşam 50 kişilik yemek pişiriliyor. Önceki yıllarda köylülerin evlerde yaparak getirdiği yemekler, bu yıl özel yapılan mutfakta özel aşçı tarafından yapılıyor.

Uygulamayı bilen vatandaşların Gümüşhane-Erzincan karayolu üzerinde yol kenarında bulunan tesise direk gelmesi, bilmeyenlerin ise iftara yakın saatte yoldaki araçları durdurarak "buyur" etmesiyle gerçekleştirilen uygulama vatandaşları şaşırtıyor.

Gümüşhane'de böyle bir uygulamanın var olduğunu duyarak iftar saatinde köye giden Gümüşhane Devlet Hastanesi Psikiyatristi Recep Vural, kardeşiyle birlikte Kırıklı köyündeki iftara konuk oldu.

Köylülerin toplanarak böyle bir organizasyonu gerçekleştirmesinin takdire şayan olduğunu kaydeden Vural, "Bu iş bir hayır işi. Hem de birlik beraberlik anlamında da çok önemli. Çok güzel bir ortam. Birlik ve beraberliğe ihtiyacın çok olduğu bir dönemde böyle birlikteliklerin olması çok güzel. Ben köylüleri tebrik ediyorum" dedi.

Köy muhtarı Alim Aşkın, 2004 yılında muhtar seçildiğinde uygulamanın başladığını söyledi. Köyde imamlık yaptığı dönemde yol üzeri olan köylerine gelen misafirlerin mağdur olduklarını gördüğünü kaydeden Aşkın, muhtar olduktan sonra bu duruma son vermek için gerekli girişimlere başladığını söyledi.

Köylülerle durumu görüştükten sonra her Ramazan ayında yol kenarındaki tesiste evlerde pişirdikleri yemekleri misafirlere ikram etmeye başladıklarını belirten Aşkın, "Bu yıla kadar yemekler evlerde yapılıp getiriliyordu. Bu yıl mutfak yaparak aşçı tuttuk ve yemeğimizi öyle veriyoruz. İnşallah bundan sonra da devam eder. Çok güzel bir uygulama olduğunu herkes dile getiriyor" dedi.

Vatandaşların uygulamayı bildikleri için köyde iftara yakın saatte durduklarını kaydeden Aşkın, yemek yiyenlerden herhangi bir ücret almadıklarını ve hergün 50 kişilik yemek pişirdiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel