Bu hikaye yürek burkar!

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki Safiye Kulaksız, 2007 yılında eşinin vefatı üzerine başladığı yolcu taşımacılığını başarıyla yürütüyor.Gümüşhane-Şiran arasında yolcu taşımacılığı yapan 2 çocuk, 7 torun sahibi Kulaksız, her gün Şiran'dan

Bu hikaye yürek burkar!

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki Safiye Kulaksız, 2007 yılında eşinin vefatı üzerine başladığı yolcu taşımacılığını başarıyla yürütüyor.

Gümüşhane-Şiran arasında yolcu taşımacılığı yapan 2 çocuk, 7 torun sahibi Kulaksız, her gün Şiran'dan aldığı yolcularını, Gümüşhane'ye getiriyor, akşam saatlerinde de geri götürüyor. Kulaksız, sabah saatlerinde geldiği kent merkezinde, yolcularını belirli noktalarda bırakarak bazılarına işlerinde yardımcı oluyor, bazılarıyla da çay ocağında sohbet ediyor.

Kulaksız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şoförlüğün aile mesleği olduğunu belirterek, "Bu işi ilk olarak eşim yaptı, şimdi ben yapıyorum. Ehliyetimi 1993 yılında aldım. Şoförlüğü eşimden öğrendim ve araç kullanmaya başladım. Eşim bana araç kullanmayı öğrettikten sonra 'çırak ustayı geçer' dedim ve onun sürdüğü arabaya daha binmedim" dedi.

Eşinin 2007 yılında vefat etmesinin ardından Şiran-Gümüşhane arasında yolcu taşımacılığı işini kendisinin yapmaya başladığını dile getiren Kulaksız, 5 yıldır yolcu taşımacılığı yaptığını söyledi.

Kelkit ilçesine de yolcu taşıdığını anlatan Kulaksız, "Minibüse binen yolcular beni ilk gördüklerinde şaşırıyor. İnsanların şaşkın bakışları beni bazen korkutuyor. Çünkü ben de onlara bakarken kaza yapmaktan korkuyorum. İşimi severek yapıyorum, herhangi bir zorluk yaşamıyorum. İnsan isterse her şeyi yapar. İster erkek olsun, ister kadın istedikten sonra yapamayacağı şey yok" diye konuştu.

- "Eğer işlerim daha çok olursa otobüs bile almayı düşünüyorum"

Kulaksız, her sabah saat 08.30'da Şiran'dan yola çıktığını, yolcularını bazen evlerinden aldığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gümüşhane'ye geliyoruz. Burada işlerimizi tamamladıktan sonra geri dönüyoruz. Yolculuk sırasında yolcularımla fazla konuşmuyorum, dikkatimi yola veriyorum. Arabamın her gün, her saat bakımını mutlaka yaparım. Arabayı kendimden çok koruyorum. Arıza vermesi durumunda gidip yaptırıyorum. Arabama ve kendime güveniyorum. Eğer işlerim daha çok olursa otobüs bile almayı düşünüyorum. Yolcum çok zaten. Bu bölgede sevilen bir kişiyim, ben de onları seviyorum. Gümüşhane'ye getirdiğim yolcularımın arasında hastaneye gidenlere yardım ediyorum. Eksikliklerini gidermelerinde yardımcı oluyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel