Bu hafta Trabzon'da gündem neydi?

 Bu Hafta Çay – Kur üreticisine para verdi  Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından budama bedeli olan 86 milyon liranın pazartesi günü Çaykur'un hesabına aktarılacağı, üreticilerin ise Salı günü alacaklarını kendilerine ait banka hesaplarından çe

Bu hafta Trabzon'da gündem neydi?

 

Bu Hafta Çay – Kur üreticisine para verdi 

 

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından budama bedeli olan 86 milyon liranın pazartesi günü Çaykur'un hesabına aktarılacağı, üreticilerin ise Salı günü alacaklarını kendilerine ait banka hesaplarından çekebilecekleri öğrenildi. Öte yandan Çaykur, 2012 yaş çay sezonunda 2. sürgünde üreticisinden 240 bin ton yaş çay yaprağı aldı. Toplamda 458 bin ton yaş çay yaprağı alan Çaykur 2. sürgün alımlarını hafta başına kadar tamamlamış olacak.

 

Bu hafta SGK’42 maddeyi değişti 

 

42. maddeye yapılan eklemle ile ilgili bilgi veren SGK Trabzon İl Müdürü Musa Bulut, “ 01.05.2012 tarih ve 6322 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair Kanunun 42. Maddesi ile, (15.06.2012 tarih ve 28324 sayılı  RG de yayımlanmıştır.) 6111 sayılı yasaya geçici 19. Madde eklenmiştir. Bu madde ile 6111 sayılı yasa kapsamında daha önce yapılandırmaya başvuran ve kanunun yürürlüğe girdiği 15.06.2012 tarihinden önce yapılandırması bozulanlar;  kanunun yürürlük tarihini takip eden aybaşından itibaren(01.07.2012), ödemeleri gereken tutarları ödemeleri gereken tarihten itibaren Kanunun 19. Maddesinde belirtilen geç ödeme zammı ile birlikte dört ay içerisinde ödemeleri (31.10.2012 tarihine kadar) halinde faydalanacaklardır.”dedi. 

 

Bu hafta Ayasofya cami olması gündeme geldi  

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Ankara’da konuşma sırasında Trabzon Ayasofya müzesinin cami olması yönündeki açıklamaya Ayasofya mahallesinde oturan vatandaşların tepkisi sürüyor.Müze yerleşkesi etrafındaki evlerde oturan vatandaşlar daha önceki kamulaştırmada yapılan haksızlığın devam ettiğini söylediler. Mahalle sakinleri daha önce müzenin etrafındaki binaları yıkarken turizm amaçlı bir yapı oluşturmak maksatlı evlerin ve yaşam mahallerinin istimlâk edildiğini sonrasında genişleyen müze bahçesinin içine çay bahçesi koyularak birilerine getirim sağlandığını söylediler. Sakinler şimdi hükümetin müzeyi camiye çevirmek istemesinin sebebinin de yine aynı rantsal getiriye çevirmek için caba gösterdiklerine inandıklarını ifade ettiler.  

 

Bu Hafta 3. Kez Sümela’da ayin oldu 

 

Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Altındere Vadisi'ndeki Sümela Manastırı'nda 88 yıl aradan sonra ilk kez 2010 yılında yapılan ayinin 3'ncüsü yarın gerçekleştirilecek. Meryem Ana'nın göğe yükseldiğine inanılan 15 Ağustos'ta yapılacak ayini yönetmek üzere Fener Rum Patriği Bartholomeos da THY'nin tarifeli uçağıyla akşam saat 19.30 sıralarında Trabzon'a geldi. Beraberindeki din adamlarıyla VIP salonundan çıkan Patrik Bartholomeos, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tüm Müslüman Türk halkının Kadir gecelerini ve yaklaşmakta olan ramazan bayramlarını şimdiden kutluyorum. Bu bayramlar bildiğiniz gibi dostluğu, beraberliği pekiştiren olaylardır. Memleketimizde ve tüm islam aleminde bu büyük bayramın coşkuyla, barış ve beraberlik duyguları içinde kutlanmasını diliyoruz" diye konuştu.

 

Bu Hafta bir kişi ceza evinden kaçmak istedi 

 

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Aganda ceza evinden bir süre önce kaçmak isteyen bir hükümlü iki bacağını da kırılınca yakalandı. Elde edilen bilgiye göre Gürcistan uyruklu S.f Türkiye’de işlemiş olduğu bir suçtan dolayı bir süredir Akçaabat Aganda cezaevinde sucunun cezasını çekiyordu.Psikolojik sorunları da olduğu belirlenen S.F tahliye olmasına 40 günden az bir süre kala ceza evinden kaçmaya çalıştı. Aganda ceza evinin demir tellerine tırmanarak ceza evi dışına atlayan S.F iki bacağını kırarak yaralandı. İki bacağının kırılması nedeniyle fazla uzağa gidemeyen S.F Cezaevinde görevli Jandarma personelince yakalanarak Trabzon Yavuz Sultan Selim Kemik Hastanesine kaldırıldı.Burada bir süre tedavi gören Gürcü uyruklu S.F cezasının geri kalan bölümünü çekmek üzere Trabzon Bahçecik Ceza Evine konuldu.

 

Bu hafta Öğretmenler isyan etti

 

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) bağlı Eğitim Sen Trabzon Şubesi Başkanı Muhammet İkinci Öğretmenevleri öğretmenlerin hakkı olduğunu söyledi. Konuşmasında İkinci, “Geçtiğimiz günlerde özelleştirilmesi gündeme gelen  öğretmenevleri ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün  02/08/2012 tarih ve 11019 sayılı yazısı ile 15 öğretmenevi ve akşam okulu, 25 öğretmenevi ve 27 öğretmen lokalinin kapatılma işlemlerinin gerçekleştirildiği belirtilmiştir. Kapatılan öğretmenevleri arasında ilimiz Şalpazarı, Düzköy ve Sürmene ilçelerimizde bulunan öğretmenevleri de bulunmaktadır. Doluluk oranlarının azlığı ve kâr etmeyişleri öğretmenevlerinin kapatılmasına gerekçe gösterilmektedir. Öğretmenevleri özellikle taşrada çalışan öğretmelerin konaklaması için önemli bir imkândır. Hiç bilmediği bir şehre yeni atanan bir öğretmene ya da yine aynı şekilde başka bir şehirde üniversite eğitimine başlayacak olan öğretmen çocuğuna ucuz barınma imkânı sağlayan öğretmenevlerinin kârlılık gerekçe gösterilerek kapatılması kabul edilemez.” İfadelerine yer verirken  Öğretmenevleri yurdun dört bir yanında görev yapan öğretmenlere ucuz konaklama imkânı sağlanması gibi sosyal bir hedefe sahiptir. Bu hedef kâr amacı içermez söyledi.

 

Bu hafta kiralar gündeme geldi 

 

Trabzon merkez de 100 bini aşkın bina bulunmakta. Bu binaların hemen hemen yarısında kıracılar oturmakta. Yüksek fiyatlarla kira ödeyen vatandaşlar ise ekonomik olarak zor duruma düşüyor.Kira yüksekliği olarak baktığımız zaman başı çeken semt Beşirli Beşirlide ev kiraları 650 TL’de başlayarak 1500 TL’ye kadar gidiyor. Bodrum katlarında 300 TL’ye de ev bulmanız mümkün ama genelde kapıcı dairesi olarak kullanılmakta. İkinci sırada ise Beşirliye takip eden Kalkınma Mahallesi bulunmakta. Kalkınma’da evler Beşirli’deki gibi yeni olmasa da öğrenciye bağlı bir artış gözlemlenmekte burada ev kiraları 450 TL’den başlayarak 800 hatta 900 TL’ye kadar çıkıyor. Öğrenciyi sermaye gibi gören Kalkınma’da ki ev sahipleri yaz aylarında ısısızlaşan mahallelerinde yalnız yaşıyorlar.Trabzon’un yeni yapılanmasında göz bebeği konumundaki Çukurçayır’da ise durum pek farklı değil. Çarpık kentleşmenin başını alıp gittiği beldede ise kiralar 400 TL’den başlayarak 750’tl’ye kadar gidiyor bölgenin tek avantajı evlerin yeni olması beldenin tez avantajı ise bölgenin ulaşım sorunu.Çamlık ve 3 nolu Erdoğdu mahallesinde kira durumu ise eskiye nazaran biraz daha iyi durumda en ucuz ev kirası 350 TL’den başlarken en pahalı ev 500 liraya kiracı buluyor.Trabzon’un diğer semtlerinde ve mahallerinde ise hemen hemen kira bedelleri aynı 150  il 400 arası  en ucuz kiralık ev nerede bula biliriz diyorsanız Tabakhane semtinde 150’TL’den başlayan evler mümkün. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel