Bu hafta Camiler Haftası

Bekir Karakış, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, camilerin sadece ibadetlerin yerine getirildiği mekanlar olmadığını ifade etti.Camilerin sosyal bütünleşmelerin ve dini aydınlatmaların gerçekleştirildiği mekanlar ol

Bu hafta Camiler Haftası


Bekir Karakış, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, camilerin sadece ibadetlerin yerine getirildiği mekanlar olmadığını ifade etti.

Camilerin sosyal bütünleşmelerin ve dini aydınlatmaların gerçekleştirildiği mekanlar olduğunu vurgulayan Karakış, şunları kaydetti: "Camilerin İslam medeniyeti tarihindeki yeri ve önemi çok büyüktür. Bu bakımdan camiler sadece ibadetlerin yerine getirildiği mekanlar değil, aynı zamanda sosyal bütünleşmenin ve dini aydınlatmanın gerçekleştirildiği, sosyal konuların ele alındığı mekanlardır. İslam medeniyeti aslında cami eksenli bir medeniyettir. Çünkü Müslümanlar bir cami inşa ettiklerinde onun etrafında eğitim kurumlarını, sağlık hizmetlerini görecek tesisleri, hatta yetimleri ve yoksulları görüp gözeterek kurumları da inşa etmişlerdir. Camilerimizin ve din görevlilerimizin yüklendiği önemli fonksiyonların en üst derecede hayata geçirilebilmesi için kutladığımız bu hafta bir fırsata dönüştürülmelidir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel