Bu gidişat iyi değil!

Türkiye son 20 gündür Gezi Parkı olaylarına kilitlenirken, ekonomik gidişat hiç iyi görünmüyor. Sadece Trabzon’da kredi batağına saplanan binlerce insan bulunuyor GERİ ÖDEMELER SORUNLU İşsizliğin kol gezdiği Trabzon’da derdine derman için banka kredileri

Bu gidişat iyi değil!
Türkiye son 20 gündür Gezi Parkı olaylarına kilitlenirken, ekonomik gidişat hiç iyi görünmüyor. Sadece Trabzon’da kredi batağına saplanan binlerce insan bulunuyor
 
GERİ ÖDEMELER SORUNLU
 
İşsizliğin kol gezdiği Trabzon’da derdine derman için banka kredileri peşine düşenler aldıkları kredileri geri ödeyemiyor. Sırf bu yılın ilk üç ayında ortaya çıkan rakamlar ürkütücü. Yılın ilk üç aylık diliminde Trabzon’da kullanmış olduğu ticari krediden dolayı takibe düşen iş erbabı dikkat çekiyor. 63 milyon 647 bin TL’lik ticari kredi takibe düşmüş durumda.
 
KONUT VE TAŞIT KREDİLERİ
 
Ticari krediler dışında vatandaşların konut sahibi olup bir eve başını sokmak, ayağını yerden kesip işine, köyüne taşıtla gitmek için kullandığı kredilerin de geri dönüşleri güç oluyor. Yine bu yılın ilk üç aylık diliminde, 5 milyon 315 bin TL tutarında konut, 1 milyon 780 bin TL tutarında taşıt kredisi takibe düştü. Vatandaşlar icralık olmaktan kurtulamıyor.
 
KREDİ KARTLARI BATIRIYOR
 
İş bununla kalsa iyi. Konut ve taşıt kredileri haricinde, Türkiye’de vatandaşların en kolay ulaşabildiği kredi kullanım yolu olan ‘kredi kartları’ ve bankaların sunduğu diğer tüketici kredilerini kullananlar da batakta. Trabzon’da 26 milyon 741 bin TL’lik tüketici kredisi ve 37 milyon 351 bin TL tutarında kredi kartı borcu takibe düşmüş durumda.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel