Bu gelirle birşey olmaz!

Fındık ve Kivi Üretim Pazarlama Kooperatifi Başkanı Cengiz Keskin, tarım üretici birliklerinin gelirlerinin sadece bağış ve aidatlar olduğunu belirterek, "Tarım üretici birlikleri bu gelirler ile verilen görevleri yerine getiremez" uyarısında bulundu.Ceng

Bu gelirle birşey olmaz!

Fındık ve Kivi Üretim Pazarlama Kooperatifi Başkanı Cengiz Keskin, tarım üretici birliklerinin gelirlerinin sadece bağış ve aidatlar olduğunu belirterek, "Tarım üretici birlikleri bu gelirler ile verilen görevleri yerine getiremez" uyarısında bulundu.

Cengiz Keskin yaptığı açıklamada, AB'ye uyum sürecinde öngörülen yasaların en önemlilerinden birinin ürün bazında üretici birliklerinin örgütlenmesi olduğunu belirtti. AB'de üretici birliklerinin başlıca amacının ortak piyasa düzeninin iyi işlemesini sağlamak olduğuna dikkat çeken Keskin, "AB'de üretici birlikleri tarımsal piyasaların temel aktörü olarak gıda güvenliğinin sağlanması ve üretici gelirlerinin arttırılması amacıyla faaliyet gösterirler. AB'de üretici birlikleri gönüllü üretici organizasyonları olarak üretim ve ticaretin iyileştirilmesi yönünde çalışan, çevreyle uyumlu tarımsal faaliyetleri destekleyen, kaynakların iyi kullanılmasını sağlayan güçlü kuruluşlardır" dedi.

Türkiye'de ise üretici birliklerinin en önemli eksikliğinin verilen görevleri yapması için gereken maddi imkanların sadece aidat, bağış ile yurtiçi ve yurt dışından sağlanan ve ne olduğu anlaşılamayan bağış, fon ve yardımlardan oluştuğuna dikkat çeke Keskin, "Ülkemiz gerçeklerinde dernek statüsünde kurulmuş olan bu birliklerin sadece aidat ve bağışlarla verilen görevleri yerine getiremeyeceği görülmektedir. Olması gereken gerekli finansal alt yapının aidat ve bağışlarla değil, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) ve TZOB (Türkiye Ziraat Odaları Birliği) yasalarında olduğu gibi zorunlu kesintiler yoluyla sağlanmasıdır. Bu durum tarımsal üretici birliklerini güçlü hale getirecektir" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel