Bu film kadınları kızdıracak mı?

HABER61.NET-HABER SERVİSİ- Çocuklar duymasın, kadın isterse, arka sıradiler gibi birçok dizinin yapımcılığını üstlenen Bürol Güven, bir dönem Trabzon'da ses getiren Sebahat and Melahat karekterlerine sahip çıktı. Yerelden ulusala giden bu yolda yürüyen Se

Bu film kadınları kızdıracak mı?

HABER61.NET-HABER SERVİSİ- Çocuklar duymasın, kadın isterse, arka sıradiler gibi birçok dizinin yapımcılığını üstlenen Bürol Güven, bir dönem Trabzon'da ses getiren Sebahat and Melahat karekterlerine sahip çıktı. Yerelden ulusala giden bu yolda yürüyen Seymen Aydın ve Adem Yılmaz canlandırdıkları Sebahat ve Melahat karekterlerini senaryolaştırıp Birol Güven'e sundu. Birol Güven ve ekibi bir takım araştırmalar yaptıktan sonra bu karekteri beyaz perdeyi taşımaya karar verdi. Filmin yönetmenliğini Altın Film festivalinde en iyi kurgu ödülünü alan Rizeli Hasan Kalender üstlendi.

İki erkeğin kadın kılığına girmesi ile başlayan üşütük mü bunlar dedirten Sebahat (Seymen Aydın) ve Melahat (Adem Yılmaz) karekterleri Trabzonlu kadınları kızdırıp kızdırmayacağı ise merak konusu oldu. Bugün saat 1.00 sularında Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basının karşına çıkan Birol Güven, film hakkında merak edilenleri cevapladı.

İlk defa Trabzon'da bir film çekecek olan yapımcı ve senarist Birol Güven, Trabzon'un doğasını ve insanlarını yeterince tanımadığını ifade ederek kendisinin henüz bu bölge için senaryo yazacak donanıma sahip olmadığını söyledi. "İstanbul'da ki Trabzonluları tanıyorum ve bu şehri çok fazla aykırı görmüyorum. Bu senaryo bana geldiğinde içten ve çok samimi buldum. Çok beğendim bugün öğleden sonra çekimlere başlayacağız" dedi. Filmin çekimi Şalpazarı'nda gerçekleştirilecek.

dsc_0002.jpg

KADINLAR KIZACAK MI?

Bir basın mensubunun "Trabzonlu kadınlardan tepki alabileceğiniz ihtimalini düşündünüz mü"? sorusu üzerine ise Güven, şunları söyledi;

Ne karadeniz kadınını ne karadeniz erkeğini temsil etmiyoruz. Gülmece peşindeyiz. Temsiliyet acısından baktığımızda o komediyi yakalayamayız.Sinema temsiliyet değildir.Bir film çevirsek orda ki adam Tecavüzcü olsa biz o muyuz demeyiz. Bu şehrin neden farklı bir teoki olsun ki. Bugün bir filme İstanbul'da nasıl tepki verilecekse TRabzon'da da o tepki verilir. Ben sizi farklı görmüyorum. Kadın kılığına girmiş erkek karekterleri daha öncede çekildi. Ne olabilir ki? Hikaye bütünlüğünde insanları rahatsız edecek bişey yok. Sıfır küfürün olduğu çocukların da izleyeceği film olacak.

20140813aw167062_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel