Bu durum ;Trabzonluya yakışmıyor!

Haber61.NET - Özel Haberi - Dünya Kadınlar günü olarak kutlanan 8 Mart'a Haber61 olarak bir araştırma yaptık. Yapmış olduğumuz araştırmada Trabzon genelinde yaşayan kadınların sıkıntıları ve erkekler tarafından maruz kaldıkları fiziksel ve psikolojik bask

Bu durum ;Trabzonluya yakışmıyor!

Haber61.NET - Özel Haberi - Dünya Kadınlar günü olarak kutlanan 8 Mart'a Haber61 olarak bir araştırma yaptık. Yapmış olduğumuz araştırmada Trabzon genelinde yaşayan kadınların sıkıntıları ve erkekler tarafından maruz kaldıkları fiziksel ve psikolojik baskıları tespit ettik. Trabzon erkeği en çok kadınına neden baskı uyguluyor?

Uzmanlara göre; bu durumun 4 nedeni var. Bu nedenler, Erkekliğin doğası, Patoloji Uyuşturucu ve alkol kullanımı ve Kendini kaybetme Şiddeti olarak sıralanıyor. Karadeniz erkeğinin bir anda alev gibi parlaması ise duruma biraz daha farklılık katıyor. Trabzon adliyesinde eşlerin den ayrılmak isteyen çiftlerin sayısının da fazla olduğu son dönemlerde gözükmekte.

8 Mart nedeni ile açıklama yapan Avukat Salih Çora, “Toplumun etkin ve yetkin isimlerinin, kurumlarının kuruluşlarının kadınlarla ilgili süslü püslü nutuklar atmasının üzerinden geçen yıldan bu yana tam 365 gün geçti. Bu süre içinde ne Türkiye’de ne de dünyada kadına şiddet durmadı, kadın cinayetleri hız kesmedi, kadın tecavüzleri bitmedi, öyle görünüyor ki bitmeyecek. Bir günlüğüne göklere çıkarılan kadınlar ertesi günden başlayarak yere atıldı, sürüklendi, dövüldü, hakarete uğradı, taciz edildi. Toplumsal ikiyüzlülüğümüz her olayda olduğu gibi bunda da bir kez daha açık ve seçik olarak kanıtlandı. "dedi.

Bir sene içerisinde; 155 telefonlarına kadınlar, erkeklerden baskı ve şiddet görüyorum yönünde gelen ihbarların bazıları şöyle;

Devamı sayfa 2'de 

ZORLA EVE GİRMEYE ÇALIŞTI

Trabzon Merkeze bağlı Esentepe Mahallesinde 14.11.2013 tarihinde daha önceden eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında koruma kararı bulunan G.B (36) isimli kadın kocası E.B (37)tarafından dövülerek hastanelik edildi. Mahkeme kararıyla Kocası E.B'nin eve 500 metre yanaşmama cezası olmasına rağmen eşinin rızası dışında zorla eve girmeye çalışmasına engel olmak isteyince kocası E.B tarafından fena şekilde dövülerek hastanelik edildi. Trabzon Fatih Devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Eşinin şikayeti üzerine Taksim polis Merkezi polisleri tarafından göz altına alınan E.B ifadesinin ardından ‘ 6284 Kadına Şiddetin önlenmesine dair kanun kapsamında verilen tedbir kararına aykırılık ve kasten yaralama' iddiasıyla sevk edildiği savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KAYIN VALİDEDEN BIKTI, KORUMA İSTEDİ

Trabzon Merkeze bağlı Aydınlık evler mahallesinde 15.11.2013 tarihinde saat eşine sürekli şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında koruma kararı bulunan E.Ç (28)isimli genç kadın kocası U.Ç (27) tarafından annesinin evinde darp edilerek hastanelik eldu. Eşi tarafından darp edilen E.Ç annesi F.Y.B (55) tarafından Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Gülbahar Hatun polis Merkezi tarafından göz altına alınan U.Ç 6284 SYM, tehdit ve hakaret iddiasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

HASTANELİK ETTİ. EVDEN BİR GÜN UZAKLAŞTIRILDI

Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi Kemaliye mahallesinde 29.09.2013 tarihinde saat 21.10 sıralarında sürekli olarak eşi A.Ç'ye hakaretlerde bulunarak darp ederek hastanelik eden Y.Ç için 1 günlük evden uzaklaştırma cezası verilmesine isyan etti. Vakfıkebir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan A.Ç tedavisinin ardından Vakfıkebir İlçe jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ifadesi alındı. A.Ç ifadesinde eşinin sürekli olarak kendisine hakaret ve darp girişiminde bulunduğunu bu yüzden hakkında koruma kararı verilerek sığınma evine yerleştirilmek istendiğini belirtti. Gözaltına alınan Y.Ç 6284 SKM, eşe karşı kasten yaralama ve hakaret ettiği iddiasıyla sevk edildiği savcılık tarafından 1 gün evden uzaklaştırılma kararı vererek serbest bırakırken, E.Ç isimli kadım mahkeme kararıyla Trabzon Kadın Sığınma evine yerleştirildi. .

Devamı sayfa 3'de

KORUMAYA RAGMEN, HASTA YATAĞINDA DÖVDÜ

Trabzon'un Of ilçesi İrfanlı mahallesinde 21.09.2013 tarihinde eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla koruma kararı bulunan 7 yıllık eşi M.B (25) hasta yatağında döverek hastanelik eden koca T.B (30) 6284 Kadına Şiddetin önlenmesine dair kanun kapsamında verilen tedbir kararına aykırılık ve kasten yaralama iddiasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hasta yatağında eşi tarafından dövülerek darp edilen M.B komşuları tarafından Of Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından Of İlçe Jandarma Komutanlığında ifade veren M.B eşinin kendisini öldüreceğinden korktuğunu ve bu yüzden de sığınma evine yerleştirilmek istediğini söyledi. Of Cumhuriyet Savcılığı M.B'yi Trabzon kadın sığınma evine yerleştirdi.

DAYAĞI YEDİ, EŞİMİ SEVİYORUM DEDİ

Trabzon'un Tonya ilçesi Orta mahallede 29.08.2013 tarihinde saat: 02.35 sıralarında ikametlerinde kocası Ö.L (49) ile birlikte aşırı derecede alkol alıp tartışınca kocasının tekme ve yumruklarına maruz kalan E.L (43) isimli kadın hastaneye kaldırıldı. Tonya Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınarak taburcu edilen E.L jandarmada verdiği ifadesinde ise ‘eşimi çok seviyorum. Koruma kararı istemiyorum' diye savunma yaptı. Göz altına alınan Ö.L isimli koca savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

ŞİDDETTEN BIKTI, POLİSE SIĞINDI

Trabzon'un Araklı ilçesi Merkez mahallesinde 26.08.2013 tarihinde 19 yıllık eşi E.Ş (37) ve 13 yaşındaki kız çocuğunu okula göndermeyip ekmek fırınında çalıştırmak için zor kullanarak darp eden B.Ş (39) isimli kocanın şiddetinden bıkan kadın ve kızıyla birlikte polise müdürlüğüne sığındı. 13 yaşındaki kız çocuğuyla birlikte Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne sığınan E.Ş isimli kadın verdiği ifadesinde ‘İlçe Merkezinde eşiyle birlikte Ekmek Fırınını işletiyoruz. Eşimle zaman zaman tartışmalar yaşıyorduk. Ancak çocuklarımın hatırı için şikayetçi olmadım. Ancak 13 yaşındaki kızımı okuldan alarak çalıştırmak isteyince tartıştık. Kızımı ve beni döverek darp etti. Kızım ve Ben koruma talebinde bulunarak sığınma evine yerleştirilmek istiyoruz' diye konuştu. Polis ekipleri tarafından göz altına alınan B.Ş çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, koruma talebinde bulunan E.Ş ve 13 yaşındaki kızı Trabzon Sığınma evine yerleştirildi.

Devamı sayfa 4'de 

BASTONLA DÖVÜP HASTANELİK ETTİ

Trabzon'un Sürmene İlçesi Soğuksu mahallesinde 20.08.2013 tarihinde mahkeme kararıyla eve yaklaşmama kararı bulunan 68 yaşındaki B.T isimli yaşlı adam eşi Ş.T (68) evine giderek bastonla döverek hastanelik etti. Sürmene devlet hastanesine kaldırılan 68 yaşındaki kadın Ş.T eşinden şikayetçi oldu. Göz altına alınan B.T'nin 6 ay olan eve yaklaşmama cezası 1 yıla çıkarılırken, sevk edildiği savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TEKME TOKAT DÖVDÜ

Trabzon merkez Pelitli beldesinde gece saat 20.00 sıralarında eşi A.D tarafından yumruk ve tokat vurmak suretiyle yaralayan koca M.D eşinin şikayeti üzerine göz altına alındı. Göz altına alınan koca M.D çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılırken, şiddete uğrayan kadın A.D Trabzon kadın sığınma evine yerleştirildi.

HASTANELİK EDİNCEYE KADAR DÖVDÜ

Trabzon'un Tonya ilçesine b.ağlı K köyünde gece 23.00 sıralarında ekonomik nedenlerden dolayı eşi G.Y ile tartışan A.Y isimli koca tekme ve yumruk darbeleriyle eşini hastanelik edinceye kadar dövdü. Tonya Devlet Hastanesine kaldırılan G.Y isimli kadın eşinden şikayetçi olurken, sığınma talebinde bulundu. G.Y Trabzon kadın sığınma evine yerleştirildi.

KORUMA TANIMAYAN KOCA TUTUKLANDI

Trabzon'un çömlekçi mahallesinde hakkında koruma kararı bulunan eşi C.A ile aynı evde yaşadığını ve ailevi nedenlerden dolayı çıkan tartışmada eşi H.A'yı karısını döverek hastanelik eden koça tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Devamı sayfa 5'de 

ÇOCUKLARIM İÇİN SUSTUM

Trabzon'un 1. nolu erdoğdu mahallesinde sürekli olarak eşi Ü.Ç'nin eşi ö,Ç'ye şiddet uyguladığını bu yüzden çok sıkıntı çektiğini ve aile düzeninin bozulmaması için sesini çıkarmadığını belirtti. Ançak son dayakta işin dozunu artıran şiddetçi koca eşinin şikayeti üzerine göz altına alındı. Göz altına alınan Ü.Ç tutuksuz yargılanmak üzere sersbest bırakılırken, Ü.Ç Trabzon kadın sığınma evine yerleştirildi.

ŞİDDETTEN BIKIP JANDARMAYA SIĞINDI

Vakfıkebir'in Y köyünde eşin A.K.K'nın şiddetinden bıkan Ş.K isimli kadın Jandarmaya sığındı. Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanlığına sığınan Ş.K isimli kadın koruma ve sığınma talebinde bulundu. Genç kadına sürekli olarak şiddet uygulayan A.K.K isimli koca çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken, sığınma evine yerleştirilmesi için mahkeme kararının çıkmasına kadar Kayın pederine teslim edildi.

Devamı sayfa 6'da 

DÖVERSE DÖVSÜN, BEN MUTLUYUM

Araklı ilçesi Ç köyünde saat 20.30 sıralarında eşi H.B ve kız çocuğu M.B'ye sürekli olarak şiddet uygulayan koca C.B göz altına alındı. Araklı Jandarma ilçe komutanlığı tarafından göz altına alınan C.B isimli koca çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, kocası tarafından kızı ve kendisine sürekli olarak şiddet uygulayan kocasın çok sevdiğini belirterek koruma kararını ret etti.

DİZİ YÜZÜNDEN DARP EDİLDİ

Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde saat 20.00 sıralarında televizyonda dizi seyretme yüzünden tartıştığı eşi S.Y ile tartışan ve eşine televizyon kumandasını fırlatarak yaralayan koca A.Y göz altına alındı. Araklı Jandarma İlçe komutanlığı tarafından göz altına alınan koca A.Y savcılığın talimatıyla serbest bırakılırken, Fırlattığı kumandanın dudağına çarpması sonucunda yaralanan S.Y Haçkalı baba devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavisinin ardından Jandarmaya giderek eşinin kendisini öldürmesinden korktuğunu ve bu yüzden de sığınma evine yerleştrilmek istediğini söyledi. Genç kadın sığınma işlemleri için mahkeme kararı çıkmasına kadar, geçici olarak babasına teslim edildi.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

tarihinde Araklı ilçesinde eşi M.K ya şiddet uyguladığı gerekçesiyle evden uzaklaştırılan koca M.K sürekli olarak kendisini telefonla arayarak ölümle tehdit etmesi üzerine Jandarmaya sığınan genç kadın Trabzon sığınma evine yerleştirildi. Araklı İlçe Jandarma komutanlığına sığınan genç kadının eşi M.K'dan şikayetçi olması üzerine göz altına alınan koca çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Devamı sayfa 7'de 

BENİM EVİM DEĞİL Mİ?

tarihinde Akçaabat ilçesinde koruma kararı olan N.K isimli kadının bulunduğu eve 500 metre yanaşmama cezası bulunan T.K isimli koca eve girmek istedi. Eşi N.K nın kapıyı açmaması üzerine evin kapısını kırarak içeri girerek eşini tekme tokat döverek hastanelik etti. Akçaabat ilçe jandarma komutanlığı tarafından göz altına alınan T.K çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken. Sığınma talebinde bulunan N.K isimli kadın Trabzon kadın sığınma evine yerleştirildi.

ALKOLİK. CANIMDAN BEZDİM

tarihinde Vakfıkebir ilçesi çamlık sahil mahallesinde saat 19.30 sıralarında eşi B.Ş'yi döverek darp eden M.Ş isimli koca kadının çığlıkları üzerine polis tarafından

kurtarıldı. Kocasının yumruk darbeleri sonucunda yüzünden ağır yaralar alan B.Ş polis tarafından Vakfıkebir devlet hastanesine kaldırıldı. Kadının tedavisinin ardından Vakfıkebir ilçe emniyet müdürlüğüne getirilerek ifadesi alınan B,Ş eşinin alkol bağımlısı olduğunu ve sürekli olarak eşinin şiddetine maruz kaldığını ve sığınma talebinde bulunduğunu belirtti. Göz altına alınan M.Ş isimli koca çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, B.Ş Trabzon kadın sığınma evine yerleştirildi.

ÖLDÜRECEK BENİ. KURTARIN

Maçka ilçesinde saat 23.30 sıralarında eve alkollü olarak gelen eşi N.K tarafından dövülerek darp edilen K.K hastaneye kaldırıldı. Maçka devlet Hastanesine kaldırılan genç kadın K.K tedavisinin ardında sığınma talebinde bulundu. Eşinin kendisini öldüreceğinden korkan kadın mahkeme kararıyla Trabzon kadın sığınma evine yerleştirildi

Haber61.Net haberidir... 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler