Bu dede şaşırtıyor!

Ordu'nun Kumru ilçesinde yaşayan 105 yaşındaki Mustafa Eviş, dinçliğiyle görenleri şaşırtıyor. Avdullu köyünde yaşayan, ilerlemiş yaşına rağmen herhangi bir sağlık problemi olmayan Mustafa Eviş, tüm ihtiyaçlarını kendisi görüyor. Mahallelerinde bulunan ca

Bu dede şaşırtıyor!

Ordu'nun Kumru ilçesinde yaşayan 105 yaşındaki Mustafa Eviş, dinçliğiyle görenleri şaşırtıyor.

Avdullu köyünde yaşayan, ilerlemiş yaşına rağmen herhangi bir sağlık problemi olmayan Mustafa Eviş, tüm ihtiyaçlarını kendisi görüyor. Mahallelerinde bulunan camiye kimsenin yardımı olmadan gidip geliyor. Oğlunun yanında torunlarıyla yaşayan ve gençliğinde pehlivanlıkta yaptığını anlatan Mustafa Eviş, Korgan ilçesi Çitlice köyünde yaptığı güreşlerle ilgili herkese anlattığı anısında, "O yıllar genç ve kuvvetliydim. O gün oradaki güreşlerde 7 kişiyi yendim. Yolda gelirken rahatsızlandım. Orada vücut

olarak ezilmişim. O yüzden 4 ay yattım. İdrarımdan kan geldi. O zamanın köy doktorları bunun bakıma ihtiyacı var, demişler. Ailem bana koyun kesti, bana baktılar ve düzeldim. Tekrar güreşe başladım. Askerliğimi İstanbul'da yaptım. 4 yıl askerlik yaptım. O zaman yokluk yılları, şimdi bolluk var. Askerlik yaptığım İstanbul'da Mustafa Kemal Atatürk birliğimizi teftişe geldi. Şimdi yaşlandık fakat her işimi kendim görüyorum" diye konuştu.

Mustafa Eviş'in yeğeni Hüseyin Eviş ise, "Amcam yaşına rağmen köy içinde her yere yürüyerek gider. Bizim bu yaşta zorlandığımız işlerini kendi görür. Cuma namazlarını bu yaşına rağmen hiç kaçırmaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel