Bu da Trabzon'un çılgın projesi

Haber61.NET - Haber Servisi - Trabzon’un en işlek sokaklarından olan Uzunsokak ile Kunduracılar sokağının üzerini kapatılması gerektiğini söyleyen Trabzon Ticaret Odası (TTO) Meclis Üyesi Suat Bayraktar, “ Trabzon’un merkez sorununun otopark olduğundan va

Bu da Trabzon'un çılgın projesi

Haber61.NET - Haber Servisi - Trabzon’un en işlek sokaklarından olan Uzunsokak ile Kunduracılar sokağının üzerini kapatılması gerektiğini söyleyen Trabzon Ticaret Odası (TTO) Meclis Üyesi Suat Bayraktar, “ Trabzon’un merkez sorununun otopark olduğundan vatandaşlar alış veriş merkezlerini tercih ediyor.”dedi. Bayraktar, “ alış veriş merkezlerinde toplu mağazalar bulunduğundan dolayı birde her türlü hava koşullarından vatandaşların gide bildiği yer olduğundan dolayı çok ilgi görüyor. Vatandaşlarımız yağmurlu günlerde sürekli olarak AVM’leri kullanıyor.  Burası mevsimsel olarak yağışı da fazla alması Uzunsokak ve Kunduracılar esnafını zor durumda bırakıyor.”şeklinde konuştu.

“9 TL kazak olursa esnaf ne yapsın”

Bayraktar, “ eğer her iki sokağın üzeri kapatılmaz ise bu sokaklarda dükkânları olan işletme sahipleri kaderlerine teslim olmuş olacak. Trabzon’un şu anda en büyük sorunu dışarıdan kentimize gelen fabrikasyon mağazaları bunların burada sayılarının artması gitgide fazlalaşması Trabzon’da birçok sektörü öldürüyor. Mesela düşünün, bir fabrikasyon destekli mağazada bir kazak 9 TL, bir ayakkabı 15 TL, bir tişört 5 TL bu kuruluşların arkasında büyük sermaye kuruluşları olduğundan Trabzon’un esnafı bunlar ile baş edemez duruma geliyor.”dedi.

“Buralara vatandaşlar gelmeli”

Aynı zamanda Mobilyacılar Odası Başkanı da olan Bayraktar, “bu mağazalar birde kafasına göre indirim yapınca nasıl olsun bu büyük kuruluşlar ile mücadele siz söyleyin. Bu büyük mağazalar ile mücadele etmek için yapacağımız en büyük iş Uzunsokak ve Kunduracıları üzerini kapatarak Trabzon’da yaşayan Vatandaşların cazibe merkezi olmasını sağlamak.  Yoksa Trabzon’un merkezinde bulunan esnafı çok daha zor durumlar bekliyor.”şeklinde konuştu. 

Haber :  Doğukan Uzun / Haber61.NET 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel