Bu da Lazboard!

Rize'nin İkizdere ilçesinde yer alan Petran Yaylası bu günlerde hem spor yapmak hem de muhteşem manzarasını görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Bölgede ismi ilkel snowboard olan ve tahtalarla yapılan "Lazboard" özellikle bölgenin

Bu da Lazboard!

Rize'nin İkizdere ilçesinde yer alan Petran Yaylası bu günlerde hem spor yapmak hem de muhteşem manzarasını görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Bölgede ismi ilkel snowboard olan ve tahtalarla yapılan "Lazboard" özellikle bölgenin tercih edilmesinin en büyük nedeni. Muhteşem doğasının yanında ziyaretçilerine misafirperverlikle yaklaşan insanlarına sahip bu güzel yaylada, özellikle hafta sonunu geçirmek isteyen doğa tutkunlarının uğrak mekanı oldu. İki hafta sonra Petran’da yapılması planlanan Lazboard şenliğine yüzlerce kişinin katılması bekleniyor. Petranboard ve yüzme tahtası da denilen Lazboard yaylada yaklaşık 150 yıl önce kullanılmaya başlandı. Meşeköy halkı 150 yıldır yaşayan kültüre sahip çıkmak için bugünlerde uğraş veriyorlar. Bu yaylada köylüler eskiden kış aylarında tahtalarla kayarak aşağı köylere ulaşırlardı. Ta o günlerden bu günlere taşınan bu gelenek günümüzde bir şenlik ve spor haline geldi.


Yıllar öncesinden gelen ata sporlarını yaşatmaya çalıştıklarını belirten köy sakinlerinden Hızır Havuz “Bölgemize git gide artan bir turist yoğunluğu yaşanıyor. Biz çocukluğumuzdan bu yana bu sporu yapıyoruz. Bizim için bu bir eğlence. Köyümüzü gelen turistlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. 7'den 70'e herkesin kayak yaptığı Meşeköy'de işi ilerleten köylülerin bazıları Lazboard'dan Snowboard'a geçiş yaptı” diye konuştu.


Verçenik Dağcılık kulübü olarak bu hafta sonunu Petran'da Lazboard yaparak geçirdiklerini belirten kulüp başkan yardımcısı Gökay İnan "Lazboard şenliği adıyla bir kaç yıldır organizasyonlar yapılıyor. Bu bölge ve doğa severler için önemli bir olaydır. Bütün herkesi bu zevki bu tadı tatması için Petran'a davet ediyoruz. Burada 4-5 ay gibi uzun bir süre Lazboard yapılacak kadar kar bulunuyor. Hem bölgemizin tanıtımı hem de şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat. Bu organizasyonların sürekli ve doğayı bozmadan devam etmesini diliyoruz. Ayrıca yetkililerden bu bölgeye kayak ve Lazboard yapılabilmesi için pistler yapılması istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler