Bu çöpler ne olacak?

Bir dönem Türkiye'nin en temiz şehri seçilen Trabzon'da köşe başlarında biriken çöp yığınları hem çevre hem de görüntü kirliliğine neden oluyor. Yaz uygulaması adı altında toplanan çöp konteynerlerinin yerine "saat 19.00 -23.00 arasında çöpleri bırakabili

Bu çöpler ne olacak?
Bir dönem Türkiye'nin en temiz şehri seçilen Trabzon'da köşe başlarında biriken çöp yığınları hem çevre hem de görüntü kirliliğine neden oluyor.
 
Yaz uygulaması adı altında toplanan çöp konteynerlerinin yerine "saat 19.00 -23.00 arasında çöpleri bırakabilirsiniz" yazılı tabelaların altlarına çöp koyuluyor. Koyulan çöpler ise gece saatlerinde toplanıyor. Bu uygulama özellikle mahalle aralarında büyük sıkıntı yaratırken çöplerin olduğu bölgeden geçmek tam bir eziyete dönüştü. 
 
Haber merkezimize de ulaşan şikayetlerin artması üzerine incelediğimiz mahallelerden 1 nolu Erdoğdu Mahallesi'nde  mahalle sakinleri oldukça sıkıntılı olduklarını söyledi.
 
Akşam saatlerini beklemeden vatandaşların çöplerini bıraktığına dikkat çeken mahalle sakinleri " Akşamları çöp kokusu evlerimizi basıyor, ne balkonda oturabiliyoruz ne de o yollardan geçebiliyoruz. Orda adeta çöp dağı oluşuyor. Konulan kurala zaten uyulmuyor çöp konteynerinin yerine yola çöp atılıyor yıllardır bu sorun düzeltilemedi" şeklinde sitem ettiler.
 
Öte yandan bu görüntünün şehre yakışmadığına da vurgu yapılırken bir an önce belediyenin bu soruna el atılması gerektiğine dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel