Bu belde işsizliğe meydan okuyor

 Yomra’nın Özdil Beldesi erkekleri, enerji nakil hatları montajında uzmanlaştı.1970’den beri ünleri yurt dışına kadar yayıldı. Babadan oğula geçen meslek Özdil’de işsiz genç bırakmıyor. TERCİH EDİLİYOR Enerji nakil hatları direk montajında her biri uzman

Bu belde işsizliğe meydan okuyor

 

Yomra’nın Özdil Beldesi erkekleri, enerji nakil hatları montajında uzmanlaştı.1970’den beri ünleri yurt dışına kadar yayıldı. Babadan oğula geçen meslek Özdil’de işsiz genç bırakmıyor.
 
TERCİH EDİLİYOR
 
Enerji nakil hatları direk montajında her biri uzman olan Özdil’in erkek nüfusu işsizliğe meydan okuyor. 40 yılı aşkın bir süredir ülkenin dört bir yanından, yurtdışından ise Almanya, Irak, Gine, Rusya, Tunus, Cezayir, Katar ve daha birçok ülkeden ihale alan firmalar, enerji nakil hattı çalışmalarına Özdil’in işinde uzmanlaşmış gençlerini çağırıyor.
 
EN RAHAT BAŞKAN
 
Beldede iki dönemdir belediye başkanlığı yapan Mustafa Bayındır, ülkede belki de ‘iş talebi’ almayan ender başkanlardan. Belde halkının en az yüzde 70’inin enerji nakil hatlarında çalıştığını belirten Başkan Bayındır, “Gurbette çalışan çok insanımız var. Burada herkes kendi evini yapmış hatta şehirde ev almış. İşsizlik yok, maddi sıkıntımız yok” dedi.
 
FAKİR BULAMIYOR!
 
Babadan oğula geçen mesleğin olumsuzluk diye nitelenebilecek tek yönünün gençlerin büyük bölümünün yüksekokul okumayıp bu işi tercih etmesi olduğuna vurgu yapan 3 bin 300 nüfuslu beldenin başkanı Bayındır, “Beldemizde yardım edecek fakir aile bile bulamıyoruz. Çünkü bu beldeye girdi çok, huzur dolu bir yerleşim birimiyiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler