Bu bebek nasıl öldü?

Giresun’da dün gece doğum için hastaneye yatan bir kadının bebeğinin boğazına kordan dolanmasından dolayı öldüğü iddia edildi. Bebeğin babası benim çocuğum ihmalden dolayı öldü diyerek davacı olacağını söyledi.Olay, dün gece Giresun Kadın Doğum ve Çocuk H

Bu bebek nasıl öldü?

Giresun’da dün gece doğum için hastaneye yatan bir kadının bebeğinin boğazına kordan dolanmasından dolayı öldüğü iddia edildi. Bebeğin babası benim çocuğum ihmalden dolayı öldü diyerek davacı olacağını söyledi.

Olay, dün gece Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dün saat 13.00’te doğum sancısı tutan Günnur Tosun (37) ambulansla Giresun Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Daha sonra doğum esnasında dünyaya gelen kız bebeğin boynuna kordon dolanmasından dolayı ölü olarak doğduğu görüldü. Bunun üzerine aile polise haber vererek durumu anlattı. Hastaneye gelen polisler durumu savcıya bildirdi. Gece hastaneye gelen savcı yaptığı incelemelerin ardın bebeğin kesin ölümünün belirlenmesi için bebeğin naaşının Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi. Gece Giresun Devlet Hastanesi morguna kaldırılan bebeğin naaşı bu sabah Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

“ÇOCUĞUMU İHMAL ÖLDÜRDÜ”

Eşinin 9 ay boyunca 15 günde bir düzenli kontrole gelip gittiğini ve doğum gününe kadar hiçbir aksilik olmadığını söyleyen baba Nihat Tosun (42), ”Eşim beni saat bir gibi aradı biraz rahatsızlandığını söyledi. Ben de yanında olan baldızımla ambulans çağırıp hastaneye gitmelerini söyledim. Saat 13.30 gibi ambulansla buraya hastaneye geldiler. Daha sonra ben de geldim. Eşimin bağırtılarından dolayı hastane içerisinde duramadım sesi dışarı kadar bile geliyordu. Sonra dayanamadım ve içeri girdim. 'Hemşire hanım burası hastane eşim neden bu kadar bağırıyor? Eğer bu kadar bağıracaksa bir şey yapmayacaksanız verin bana eşimi götüreyim' dedim. Bana sen anlamazsın doğum hastası böyle olur dediler ve beni dışarı gönderdiler. Aradan bir saat geçtikten sonra beni yukarı çağırdılar doktor bey bana 'çocuğun öldü' dedi.Nasıl dedim? Madem çocuğum öldü neden eşim bu halde burda yatıyor? Neden ameliyat etmiyorsunuz? dedim. Bu bir ihmal, 9 aydır her on beş günde bir kontrol halindeydi. Ameliyathaneye girene kadar yine bir sıkıntı yoktu. Yüzde yüz ihmal var. Benim çocuğum burda ihmalden öldü. Bunun başka bir alternatifi yok. Kanun neyi gerektiriyorsa onu yapacağım. Davacı olacağım. Diyecek kelime bulamıyorum. Sebepsiz hiçbir şey yokken. Daha önce bana demişlerdi bu hastaneye doğuma gitme. Demek ki bir bildikleri varmış. Ama biz yine buraya geldik” dedi.

basliksiz-1.20131230130217.jpg

Dördüncü kez baba olacak olan Nihat Tosun'u hastaneye gelen yakınları teselli etti.
Öte yandan, konuyla ilgili hastane yetkilileri soruları cevapsız bıraktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel