Bu acının tarifi yok!

Minik Efecan'ın annesi: Elimden kaydı gitti..

Bu acının tarifi yok!

Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde dün etkili olan sağanak yağmurla oluşan sel sularına kapılarak kaybolan 12 yaşındaki Efecan Işıklar'ı arama çalışmaları devam ederken, anne Hülya Işıklar’ın gözyaşı dinmiyor. Hülya Işıklar, heyelandan kaçarken selin ortasında kaldığını, kızını kurtarırken oğlunun elinden kayarak sele kapıldığını söyledi. Çamurla kaplanan ilçede çevrenin temizlenmesi için başlatılan çalışmalar da devam ediyor.

Fındıklı İlçesi'nde etkili olan şiddetli yağış sonrası sel sularının çekilmesi ile cadde ve sokaklar çamur ve balçıkla kapladı. Belediye ekipleri cadde ve sokakları yıkayarak temizlemeye çalışırken vatandaşlarda işyerlerini temizliyor. Kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için de İl Özel İdare ekiplerinin başlattığı çalışmalar devam ediyor. Köprülerin ve yolların çöktüğü, içme suyu hatlarının hasar gördüğü ilçede maddi zararın 10 milyon liraya ulaştığı belirtiliyor. Bölgede hasar tespit çalışmalarına da başlandı. AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak bölgeye gelerek çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Bak, "Yaralar sarılacak. Tek üzüntümüz Efecan'ın kaybolması" dedi.

EFECAN'I HER YERDE ARIYORLAR

Fındıklı İlçesi Beydere Köyü'nde, şiddetli yağış sırasında güvenli bir yere gitmek için bulundukları evden oğlu 12 yaşındaki Efecan ve 2 yaşındaki kızı Erva ile birlikte ayrılan Hülya Işıklar, aniden selin ortasında kaldı. Küçük kızını güvenli bir yere bırakan anne Hülya Işıklar'ın elinden kayan oğlu Efecan Işıklar, Beydere deresinin sularına kapılarak kayboldu. Talihsiz çocuk için AFAD, AKUT ve Karadeniz Dalgıçlar Kulübü üyeleri, Beydere deresi boyunca arama çalışması başlattı. Köprü altları ve dere kenarlarını kontrole eden ekipler şu ana kadar Efecan'ı bulamadı.


'ELİMDEN KAYDI GİTTİ'

Tatil için Beydere Köyü'ne geldiklerini anlatan anne Hülya Işıklar, aşırı yağış sonrası çevrede heyelanların başlaması üzerine evden çıkarak güvenli bir yere gitmeye çalıştıklarını belirterek, "Çocuklarım, 'Anne bize bir şey olacak. Çıkalım buradan' demeye başladı. Çok korkmuştuk. Evden çıktık. Kızımı çay tarlası içerisine bıraktım. Oğlum elimden kaydı gitti. Elimi bırakma demiştim ama bir anda elimden kaydı gitti" diyerek gözyaşı döktü.

SON OLARAK SELE KAPILDIĞI DEREDE YÜZMÜŞTÜ

Bu arada, sel sularında kaybolan Efecan'ın olaydan bir gün önce, sularında kaybolduğu Beydere deresine girerek arkadaşları ile yüzdüğü ortaya çıktı. Kayda alınan son görüntülerinde sakin akan Beydere deresinde yüzen Efecan'ın oldukça mutlu olduğu görüldü.

SEMİNER SIRASINDA OKULU SU BASMIŞ

Bu arada, Fındıklı İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki 11 Mart İlköğretim Okulu'nda dün seminer için toplanan öğretmenlerin de büyük tehlike atlattığı ortaya çıktı. Seminer sırasında aniden bastıran şiddetli yağışla taşan ırmak, yatağa inşa edilen okulun arka pencerelerinden içeri girdi. Toplantı halinde olan öğretmenler panikle üst katlara çıkarken okulun zemin ve bodrum katları sel suları altında kaldı. Suların çekildiği okulun zemin katında su izlerinin 1.5 metreye yükseldiği görüldü. Çamur ve balçıkla kaplanan okulda öğretmenlerde temizlik çalışmasına katıldı.


Olayı yaşayan öğretmenlerden Ayşe Çukur, seminer için okulda bulundukları sırada sel sularının okula girdiğini belirterek "Üst katlara kaçtık. Şimdi okulun temizliğine yardım ediyoruz" dedi. 

Elvan Gençler ise "Sel bastırınca çok korktuk. Okulu kaçarak terk ettik. Bugün de temizlik için geri geldik" diye konuştu. Okul Müdürü Göksel Yıldırımkaya'da, bir anda sel sularının okula girdiğini belirterek "Öğretmenler odası, kütüphane, malzeme odası sular altında kaldı" ifadelerini kullandı, temizlik çalışmasını okulların açılışına kadar bitirmeye çalışacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel