Böyle olur Karadenizlinin robotu

 Samsunlu mucit Mustafa Yiğit, daha önceden yaptığı 'RoboTürk' isimli robotunu bu sefer çocukların eğlencesi için geliştirdi. Ağzından su fışkırtan 'RoboTürk', çocukların neşe kaynağı oldu.Samsunlu Mustafa Yiğit, ayakkabı, gömlek, kravat, ceket, şapka ve

Böyle olur Karadenizlinin robotu

 

Samsunlu mucit Mustafa Yiğit, daha önceden yaptığı 'RoboTürk' isimli robotunu bu sefer çocukların eğlencesi için geliştirdi. Ağzından su fışkırtan 'RoboTürk', çocukların neşe kaynağı oldu.

Samsunlu Mustafa Yiğit, ayakkabı, gömlek, kravat, ceket, şapka ve telefona monte edilebilen portatif silah ve silahlı robotlu geliştirmesinin ardından ilginç bir çalışmaya daha imza attı. Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı olan Mustafa Yiğit, 'RoboTürk' adını ve ellerinde silahları ile 360 derece döndürdüğü robotunu bu sefer çocuklar için geliştirdi.

360 DERECE DÖNEBİLİYOR

Yiğit, robot için cansız mankenden yararlandı. Uzaktan kumandayla yönlendirilen robot, üzerine takılan kamerayla ses ve görüntü aktarabiliyor, istenen yöne hareket edebiliyor, iki elini ve gövdesini 360 derece döndürebiliyor. Mustafa Yiğit, "RoboTürk" ismini verdiği, "silahşör" özelliği ile tanıttığı robotta değişiklikler yaptı. Robotu, Batıpark'ta piknik yapan vatandaşların arasına götüren Yiğit, ağzından ve belinden su fışkırtan robotunu tanıttı. Çocuklar robota büyük ilgi gösterdi. Cep telefonu ile iletişim kurulabilen robot, çocukların maskotu oldu. Robot, çocuklara çeşitli sorular sordu. Sorduğu sorulara doğru cevap veremeyenleri ağzından ve belinden su fışkırtarak ıslattı.

ÇAY MAKİNESİ OLARAK KULLANILABİLİR

Robotun daha önce silahlı olarak tanıtımını yaptığını belirten Mustafa Yiğit, "Yaptığımız bu robot parklarda, sahil kenarlarında, açılışlarda maskotluk ve palyaçoluk yapabilir. Samsun'un Batıpark kısmında yaptığımız bu çalışmada çocuklar çok eğlendiler. Bu robot her açıdan geliştirilebilir. Örneğin, çay kahve makinesi olarak da kullanılabilir. Robottan sözlü olarak bir şeyler istenebilir. Hatta yarışmacı robot olarak da kullanılabilir. Soruyu bilemeyene sürpriz yapar, bilene de hediye bile verebilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler