Böyle Ölüm Görülmedi

Rize'de yıllardır, ''Biz birbirimizden ayrılamayız, birlikte öleceğiz'' diyen yaşlı çift, farklı yerlerde fakat aynı saatlerde hayatını kaybetti.İl merkezine bağlı Küçükçayır köyünde yaşayan Ahmet (85) ve Zekiye Mengene (74) çiftinden Ahmet Mengene, yakla

Böyle Ölüm Görülmedi

Rize'de yıllardır, ''Biz birbirimizden ayrılamayız, birlikte öleceğiz'' diyen yaşlı çift, farklı yerlerde fakat aynı saatlerde hayatını kaybetti.

İl merkezine bağlı Küçükçayır köyünde yaşayan Ahmet (85) ve Zekiye Mengene (74) çiftinden Ahmet Mengene, yaklaşık 6 ay önce rahatsızlandı. O günden bu yana da tam olarak iyileşemedi.

Ailesi, Zekiye Mengene'nin ise yaklaşık 3 ay önce göğüs kanserine yakalandığını öğrendi. Zekiye Mengene, Rize'de yapılan bazı tedavilerin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yapılan tedavileri sonuç vermeyen çiftten Ahmet Mengene, birkaç gün önce köyündeki evinde, Zekiye Mengene ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ahmet-Zekiye Mengene çiftinin oğulları Musa Mengene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir hasta olan babasının durumunun 3 gün önce kötüleştiğini belirtti.

Babasının durumunu kontrol ettikten sonra gece yattığını ifade eden Mengene, ''Aynı saatlerde Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde tedavi gören annemin durumu da kötüleşmiş. Sabah kalktığımızda babamın durumunun daha da kötüleştiğini fark ettim. Biraz su içirdim'' dedi.

Öğle saatlerine doğru babasının durumunun ağırlaştığını bildiren Mengene, ''Öğleden sonra saat 14.00 civarlarında babam vefat etti. Bu sırada hastanede annemin yanında bulunan kardeşim beni arayarak annemizin vefat ettiğini, gerekli hazırlıkları yapmamı istedi. Ben de ona babamızın da vefat ettiğini söyledim'' diye konuştu.

Mengene, anne ve babasının yaşamları boyunca birbirleri ile çok iyi anlaştıklarını belirterek, şunları söyledi:
''Babam hayattayken anneme her zaman 'Biz birbirimizden ayrılamayız, birlikte öleceğiz' derdi. Babamın dediği gerçekleşti. Babam ve annem hemen hemen aynı saatlerde öldü. Böylece birbirlerinden hayatta olduğu gibi ölümde de ayrılmamış oldular.''

Mengene, anne babasını geçtiğimiz gün kılınan cenaze namazlarının ardından köylerindeki kabristanlıkta toprağa verdiklerini, mezarlarının yan yana olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler