'Böyle bir kazanım Türkiye'de olur'

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, İsrail ile aralarındaki soruna ilişkin olarak ''100 yıldan beri savaşmamıza rağmen sonunda biz kazanacağız. Ama böyle bir kazanım Türkiye ve Türkiye gibi devletlerin desteği ile ancak gerçek olur'' dedi. Trabzon

'Böyle bir kazanım Türkiye'de olur'

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, İsrail ile aralarındaki soruna ilişkin olarak ''100 yıldan beri savaşmamıza rağmen sonunda biz kazanacağız. Ama böyle bir kazanım Türkiye ve Türkiye gibi devletlerin desteği ile ancak gerçek olur'' dedi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı, beraberindeki Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükaili ile makamında ziyaret eden Maruf, Trabzon'a, Filistin ile Trabzon, Karadeniz ve Türkiye ilişkilerini daha da güçlendirmek için geldiğini, burada kendisini evinde ve ülkesinde gibi hissettiğini belirterek, tüm Filistinliler ile Türk halkının aynı duyguları paylaştığını ifade etti.

Türkiye'nin Filistin'e yaptığı yardımların bu kardeşliği yansıttığını anlatan Maruf, ''Türkiye devleti, özel sektör veya halk olsun Filistin'e yardım etmek için elinden geleni yaptı ve yapıyor. Gazze savaşında gördüğünüz gibi milyonlarca insan sokağa çıkarak miting yaptı, birden fazla miting yaptı. Bazen bir günde 9 miting yaptılar. Filistin'e gelen yardım ve Gazze'deki ambargoyu kaldırabilmek için elinden geleni yaptılar'' dedi.

İsrail'in Mavi Marmara gemisine yönelik baskınında, Türk ve Filistin kanının birbirine karıştığını belirten Maruf, ''Türk Kızılayı'na da derin saygılarımı göndermek istiyorum. Çünkü Türk Kızılayı'nın, Filistin'in her tarafına yardımı vardır, izleri vardır. Sadece Filistin'de değil, yurt dışındaki mülteci kamplarını da unutmamışlar, her kampta yardımları var'' diye konuştu.

Maruf, ülkelerine desteğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür ederek, ''Türkiye hükümetine çok derin saygılarımı sunuyorum, onlara da teşekkür ediyorum. Çünkü sadece maddi değil, siyasi ve iktisadi yardımları da devam ediyor. Biz kazanacağımıza inanıyoruz. 100 yıldan beri savaşmamıza rağmen sonunda biz kazanacağız. Ama böyle bir kazanım Türkiye ve Türkiye gibi devletlerin desteği ile ancak gerçek olur'' dedi.

Maruf, Trabzonlular ve Filistinliler arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, Trabzonlu çocuklara selam gönderdi.

MAZLUM MİLLETLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Vali Kızılcık da Filistin'in dost ve kardeş ülke olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

''Derin tarih ve kültür birliğimizin olduğu Filistinli kardeşlerimizin insanlık ve özgürlük mücadelelerini, yeryüzünde her bir bireyin yaşama hakkına sahip olması gerektiği düşüncesinden hareketle sonuna kadar destekliyoruz ve ümit ediyoruz ki, en kısa zamanda Filistin huzura barışa ve insanca yaşama koşullarına kavuşur, uzun zamandır kamplarda yaşamak zorunda kalan Filistinli kardeşlerimiz de diğer bireyler gibi kendi evlerinde, aileleriyle beraber insani koşullarda yaşama hakkına sahip olurlar. Ancak bu takdirde son zamanlarda yaşanan sosyal huzursuzlukların ortadan kaldırılabileceğini, bölgenin ve dünyanın daha barışçıl daha yaşanılabilir bir dünya haline gelebileceğini ifade etmek isterim''

Kızılcık, Türkiye olarak sivil toplum kuruluşları ve özel sektörüyle mazlum milletlere destek olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Ziyaret sonrası Maruf, Kızılcık'a Kudüs'teki Sahra Kubbeti'nin resmi olan bir tabak, Kızılcık da Maruf'a Trabzon'a özgü telkari işçiliğinden yapılan gümüş tabak armağan etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel