"Bize Her yer Trabzon"a ceza gelebilir

"Bize Her Yer Trabzon" gibi çeşitli flamaların bulunduğu araçlara Trafik Kanunu uyarınca 72 TL ceza kesilecek.Otomobiliniz ya da minibüsünüzdeki flama ve bayrağa ceza geliyor. Mevzuat dışında araçlara takılan flama, sembol ve bayraklar sıkı takibe alınaca

"Bize Her yer Trabzon"a ceza gelebilir

"Bize Her Yer Trabzon" gibi çeşitli flamaların bulunduğu araçlara Trafik Kanunu uyarınca 72 TL ceza kesilecek.

Otomobiliniz ya da minibüsünüzdeki flama ve bayrağa ceza geliyor. Mevzuat dışında araçlara takılan flama, sembol ve bayraklar sıkı takibe alınacak.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gelen şikayetler ile merkezden yapılan denetimlerde bazı araçların üzerine bulundurulması zorunlu işaretlerden başka mevzuata uygun olmayan reklam, resim, yazı, işaret, şekil, sembol ve ilan yazıldığı belirlendi.
 
Genel Müdürlük, 81 İl Emniyeti'ne "araçlar üzerine yazılan yazılar" konusunda bir genelge gönderdi. 6 Ağustos 2011'de Resmi Gazete'de yayınlanan "Ticari Araçlarda Reklam Bulundurulması Hakkındaki Yönetmeliğe" atıfta bulunulan genelgede, bazı yazıların "tahrik edici" ve "suç" içerikli olduğuna dikkat çekildi.
 
CEZA YAZILIP, SÖKÜLECEK
Genelgede, Trafik Denetleme Şubeleri'ne "Mevzuat hükümleri dışında üzerinde yazı, ilan, resim, logo, bayrak, flama ve ya amblem bulunduğu anlaşılan araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 26. maddesi doğrultusunda işlem yapın" talimatı verildi.
 
Şehiriçi ve şehirlerarası yollarda yapılacak trafik denetim ve kontrollerinde ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan taksi, taksi dolmuş, minibüs, otobüs ve kamyonetler ile kiralık otomobil cinsi motorlu araçların üzerinde bu tür materyal bulunduran sürücülere 72 TL ceza yazılacak. Polis ceza yazdığı araçtaki izinsiz yazı, logo, ilan, resim gibi işaretleri söktürtecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler