Bize her yer Trabzon sloganı tescilleniyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu Ve Beraberindeki Yönetim Kurulu Üyelerini Makamında Kabul Etti Ziyarette heyet başkanı Dulkadiroğlu, her yıl Ankara'da 24 Şubat'ta yapılan "Her

Bize her yer Trabzon sloganı tescilleniyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu Ve Beraberindeki Yönetim Kurulu Üyelerini Makamında Kabul Etti 

Ziyarette heyet başkanı Dulkadiroğlu, her yıl Ankara'da 24 Şubat'ta yapılan "Her Yönüyle Trabzon" Etkinlikleri'nin bir benzerinin de İstanbul'da da yapılacağını belirterek Vali Kızılcık'ı bilgilendirdi.
 
Trabzon'un bu alanda Türkiye'de öncü olduğunu belirten Vali Kızılcık, "Trabzon'umuzu İstanbul'da yaşattığınız ve daha iyi tanıtmak için gayret gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. 24 Şubat Trabzon için önemli. Bugüne kadar İstanbul'da tanıtım etkinlikleri yoğun olarak devam ediyordu. İstanbul başta olmak üzere diğer illerde de Trabzon'luların, Karadeniz'lilerin çok olduğunu biliyoruz.
 
Almanya'da bile bu etkinliklerin yapılması gerektiğini ve faydalı olacağını düşünüyorum. Etkinliklerin İstanbul'da yapılması için inisiyatif aldınız. Trabzon'umuzu iyi niyetlerle tanıtmak istiyorsunuz. Bu anlamda iki, üç ay önce bize bir yazı yazmıştınız.
 
Biz de bu yazı üzerine ilgili kurumlara yazı yazarak, bu etkinliklere katılabileceklerini ifade ettik. Ankara'daki etkinlikler Türkiye çapında bir ilk oldu. Diğer iller de bizden sonra harekete geçti. Nitekim Başbakanımız da bunu görünce Rize'nin de tanıtılması için talimat verdi. İller bizden bu konuda bunu nasıl yaptığımıza dair format istiyor. Trabzon bu anlamda Türkiye'de öncü oldu. İnşallah bu etkinlik İstanbul'da da etkin bir şekilde bunu yapılır. Bize her yer Trabzon sloganı da daha gerçekçi olmuş olur" dedi.
 
Dernekler Federasyonu Başkanı Dulkadiroğlu ise, "Biz İstanbul'da faaliyet sürdüren dernekler federasyonu üyeleriyiz. Sizleri ziyaret sebebimiz, İstanbul'da yapacak olduğumuz etkinlik hakkında bilgi vermektir. Bu etkinliklerde önemli bulduğumuz bir husus var. 24 Şubat Trabzon'un kurtuluşu. Biz Trabzon dışında yaşayanlar olarak Trabzon'un kurtuluşunu ve 26 Ekim Trabzon'un fethi tarihini çok önemsiyoruz.
 
Bunlar bizim için çok önem arz ediyor. Bunlar bizim simgesel günlerimizdir. Biz bu günlerde sürekli etkinlik yapmaya gayret ediyoruz. 24 Şubat'ı Trabzon Günleri olarak kutlamayı arzu ettik. Ankara'da yapılan etkinliklerin bu yıl yapılmayacağı söylenince biz bunu İstanbul'da yapmayı düşündük. Fakat sonradan Ankara'da yoğun bir talep oldu ve bu yüzden bu yıl da yine Ankara'da yapılacağı ifade edildi.
 
Biz belli bir noktaya kadar bu etkinlikleri birlikte yapacağımızı düşünüyorduk. Birlikte yola çıktık fakat tarihler çakıştı. Yapacağımız bir şey yok. Biz geri dönemezdik. Dolayısıyla şuan hem Ankara hem İstanbul olayı karşımıza çıktı. Ama bunun karşıtlık olarak algılanmasını istemiyoruz. Trabzon artık büyükşehir oldu. Bu şehir aynı anda hem İstanbul'da hem de Ankara'da, önümüzdeki yıllarda da Bursa, Antalya ve İzmir'de de bu tür etkinlikleri yapmayı düşünüyor. Belki bir gün 81 ilde Trabzon haftası kutlayabiliriz" diye konuştu.
 
'Bize Her yer Trabzon' sloganını tescil ettireceklerini belirten Dulkadiroğlu, "Biz bu sloganı İstanbul'da gerçekleştireceğimiz etkinlikte tescil ettireceğiz. Bu sloganı statlarda söylenen bir slogan olmaktan çıkarıp, 81 ilde 61 denizci fenerini yakarak aynı anda 61 ülkede gökyüzüne bırakacağız" dedi.
 
İstanbul'daki etkinliklerin tanıtıldığı broşürleri Vali Kızılcık'a sunan Heyet Başkanı Dulkadiroğlu konuşmasının son bölümünde, Trabzon'da 24 Şubat tarihinde eğitime destek amaçlı bir bağış kampanyası düzenleyeceklerini belirterek elde edilecek gelirin eğitime aktarılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel