’’Biz uzaya uydu fırlatmak peşindeyiz, bazıları...’’

AK Parti Canik Seçim Koordinasyon Merkezi’nin(SKM) açılışı yapıldı. Açılış öncesi konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dün TÜRKSAT 4A uydusunu uzaya fırlattıklarını ve bugün itibariyle sinyallerini aldıklarını söyledi."HSYK MECLİS’TEN GEÇTİ"

’’Biz uzaya uydu fırlatmak peşindeyiz, bazıları...’’

AK Parti Canik Seçim Koordinasyon Merkezi’nin(SKM) açılışı yapıldı. Açılış öncesi konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dün TÜRKSAT 4A uydusunu uzaya fırlattıklarını ve bugün itibariyle sinyallerini aldıklarını söyledi.

"HSYK MECLİS’TEN GEÇTİ"

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yasasının bugün Meclis’ten geçtiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bu sabah saat 10.00 sıralarında TBMM’de Genel Kurul’unda çalışan milletvekili kardeşlerimiz HSYK’nın yapısını daha ileriye taşıyacak olan, daha iyi hizmet, yerinde hizmet görevini yapmakla yükümlü olacak olan HSYK yasasını meclisten geçirdi. Ondan dolayı bugün şu anda aramızda değiller” diye konuştu.

"OY REKORUNU KIRALIM"

30 Mart günü Türkiye Cumhuriyeti tarihinin oy rekorunun kırılmasını istediklerini ifade eden Bakan Kılıç, “Bizlerin buradaki birliği ve beraberliği 30 Mart günü sandıkları yakın ampulleri dediğimizde yakacaksınız, bunu biliyorum. 30 Mart akşamı Canik ilçesinde Osman Genç, Samsun’da Yusuf Ziya Yılmaz ama hepsinden önemli Samsun’da AK Parti, Samsun’da AK Parti hizmetlerinin tekrar ve yeniden devam etmesi, bu milletin en üst seviyede hizmet görmesi için yapacağınız hizmetler dolayısıyla sizlere şimdiden teşekkür ediyorum. AK Parti kadrolarının ve belediyeciliğinin her zaman Türkiye’de hizmet etmesi sizler en büyük teminatısınız. Çünkü sizler Türk milleti olarak her zaman çok büyük veraset sahibisiniz. Sizlere oynanmak istenen oyunu her zaman gördünüz. Bugün sizlerin karşısında sizlerden oy istemek için durmuyoruz. Seçimin kimin tarafından alınacağı zaten belli. Bugüne kadar yaptığınız çalışmaları az biraz daha fazla yaparak Türkiye Cumhuriyeti tarihinin oy rekorunu kıralım. Destek rekorunu kıralım. Şuanda sizlerin bağrından çıkmış olan ve sizlerle beraber yürüyen AK Parti’nin yani sizlerin AK Partisi’nin beraber olduğunuzu göstermenizin en büyük zamanıdır” şeklinde konuştu.

"BİZ UZAYA UYDU FIRLATMAK PEŞİNDEYİZ, BAZILARI ESKİ GÜNLERİ YAKALAMA PEŞİNDELER"

TÜRKSAT 4A’yı dün uzaya fırlattıklarını bugün ise sinyallerini aldıklarını belirten Bakan Kılıç, şöyle konuştu: “Dün TÜRKSAT 4A uydumuzu uzaya fırlattık. Bugün itibariyle sinyalleri geliyor ve çalışıyor. Fakat bu çalışmaların sizler nezdinde bilinmesi çok önemlidir. Hizmet yapmak için, ülkenizi ileriye taşımak için bir hayaleniz olacak. Bu hayalleri kurabilmeniz lazım ki onların peşinden koşabilesiniz. Biz uzaya uydu fırlatmak peşindeyiz, bazıları eski günleri yakalama peşindeler. Farkımız buradadır. Bizler hep ileriye bakıyoruz. Bizler ‘her zaman ve her şart altında bu millete nasıl daha fazla hizmet edebiliriz, bu milleti ileriye daha nasıl taşıyabiliriz, gençlerimizin önünü daha nasıl açabiliriz, özgüvenlerini nasıl arttırabiliriz’ biz bunun peşindeyiz. Bu millet her zaman ve her şartta ileriye gitti ve yürüdü. Ama bu projeler bazı çevrelerin işine gelmiyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu bazılarının işine gelmiyor. Ne yapacağız, itibarsızlaştıracağız. Samimi olan, yüreğini ortaya koyan, gece gündüzünü ortaya koyan ve sizlerin arasında koşan bu kadroları lekelemek için atılan çamur tutmaz. Çünkü sizler neyin gerçek olduğunu, neyin yanlış olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. İnanıyorum ki 30 Mart günü bunların cevabını vereceksiniz.”

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, birlik ve beraberlik içerisinde bir seçim çalışması yürüteceklerini vurgulayarak, gezilmedik sokak, çalınmadık kapı bırakmayacaklarını kaydetti.

“CANİK TECRÜBELİ BAŞKANA SAHİP”

Canik’i çok sevdiğini ve Başkan Osman Genç ile birlikte ilçenin her yanında hizmetler yapacaklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Canik’te Başkanımız Osman Genç büyük hizmetler gerçekleştirdi. İnşallah bundan sonra da birlikte Canik’te köylerimize hizmet götüreceğiz. Yeni dönemde köylerde mahalle oluyor. Yani buralara hizmet götürmek için tecrübe lazım. Canik de tecrübe sahibi bir Belediye Başkanına sahip. İnanıyorum ki halkımız Canik’te olsun, Samsun’da olsun AK Parti Belediyeciliği için mührü AK Parti’ye basacaktır" ifadelerini kullandı.

“30 MART DÖNÜM NOKTASI”

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise büyüyen Türkiye’nin önüne set çekmek isteyenler olduğuna dikkat çekerek, "30 Mart seçimleri milli irade için dönüm noktası olacak. İşte o zaman Türkiye’nin önünde engel kalmayacak. Artık şehitler gelmiyor ama birileri şu anda hasretle yine şehitler ’gelsin’ diyor. Hep bunun gayreti içindeler. İnşallah 30 Mart’ta Türkiye bitmeyen bir bahara kavuşacak" dedi.

Tecrübe sahibi olduklarını ve ustalık döneminde de büyük hizmetlere imza atacaklarını belirten Genç, Canik’te 10 yılda hem borç ödediklerine, hem kaynak ürettiklerine, hem de hizmet ettiklerine işaret etti. Yönetim anlayışlarında herkesin söz hakkına sahip olduğunu dile getiren Genç, "Ötekileştiren değil, biz anlayışına sahibiz. Canik’imizi 2023’e taşımak için etkili ve verimli projeler ile yeterli bilgi, birikim, vizyon ve cesaretimiz var. Canik’te yüzde 71’i almıştık. İnşallah, birlik ve beraberlik içinde inançla, azimle ve kararlılıkla çalışıp, Canik’te rekor kırarak, yeni bir zafere ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Çağatay Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Canik Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Canik SKM açılışının hemen ardından partililer ve vatandaşlar Canik SKM’ye girmek isterken kısa süreli izdiham yaşandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel