Biz Büyükşehir'e karşı değiliz ama...

 TBMM’nin almış olduğu karar ile 13 il büyükşehir olacak. Bu şehirlerin arasında Trabzon’da bulunmakta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli Trabzon’un Büyükşehir olmasına karşı olmadıklarını ifade etti. Demeli, “MHP’nin elind

Biz Büyükşehir'e karşı değiliz ama...

 

TBMM’nin almış olduğu karar ile 13 il büyükşehir olacak. Bu şehirlerin arasında Trabzon’da bulunmakta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli Trabzon’un Büyükşehir olmasına karşı olmadıklarını ifade etti. Demeli, “MHP’nin elinde bulunan Belde Başkanlıklarının tamamı kapanacak bunlardan bir tanesi Söğütlü Belediyesi Trabzon’un en büyük beldelerden. Bu beldeler kapanarak bağlı oldukları ilçelere eklenecek Bu beldelerin kapanması bizi üzmüyor.”dedi.

MHP’nin iddiası büyük olduğunu söyleyen Demeli, “Büyükşehir belediyesi ne talibiz. Merkez belediyesi olan Ortahisar Belediye’sini de alacağız sonun kadar da bunu götüreceğiz. Fakat Büyükşehir belediyesi yasa tasarısında düşündüğümüz bu değildir. İktidar partisi biz ve CHP’yi sanki karşıymış gibi gösteriyor. Hayır MHP karşı değil.”söyledi.

Trabzon’da uygulanan sisteme karşı olduklarını belirten Demeli, “ Büyükşehir adı altına uygulanan bütün şehir Büyükşehir Arsin ile Akçaabat arasında olması gerekli biz bunu istedik hatta AKP ilk teklifi öyle istedi sonra çevirdi. Baktı ki kaybediyoruz sonra tüm şehre çevirdi AKP ne yaparsa yapsın biz iddialıyız İlk Büyükşehir Başkanı Biz Olacağız.”dedi.

 MHP olarak Trabzon merkezin iki belediyesi olmasını istediklerini belirten Demeli, “ AKP’de başta böyleiki belediye düşündü. Bunlarda böyle düşündü sonra baktı buralarda zor durumdayız burada çevirdiler. Samsun’da aynı uygulamayı yaptılar iki merkez ilçe belediye kapattılar tek belediye yaptılar. Sonra orada kaybettiler Trabzon’da böyle olacak biz kazanacağız. Biz bir teklif verdik Büyükşehir yasası bize ne getirecek anlatın köylü anlamıyor.”şeklinde konuştu.

 Demeli “Rozetlerimizi kenara koyalım. Bu olayı köylüye anlatalım fakat yok. Büyükşehir yatırım getirecek deniyor. Tamam, ama ne alacak oralardan bir köyde 20 kişi bir yerden su alıyordu. Şimdi bu suyu köylü paralan alacaklar. Açıklayın köydeki vatandaşın durumu ne olacak vergi verecekler mi bunu söyleyin tartışalım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler