Bıyıklıoğlu; "Laikliği iyi anlamak lazım"

Bıyıklıoğlu, Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin gençlerin iyi yetişmesine, kendi sahalarında bakış açılarının gelişmesine katkıda bulunacağını belirterek, "Konuya baktığımız zaman karşımıza iki f

Bıyıklıoğlu; "Laikliği iyi anlamak lazım"

Bıyıklıoğlu, Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin gençlerin iyi yetişmesine, kendi sahalarında bakış açılarının gelişmesine katkıda bulunacağını belirterek, "Konuya baktığımız zaman karşımıza iki faktör çıkıyor. Birisi toplumsal etki. Doğrudan doğruya topluma bakan yönü. Diğeri de sanatın, kültürün, yaşanabilir bir çevrenin nasıl olması gerektiğini ilgilendiriyor" dedi.

Dünyanın her ülkesinde 4 temel esasla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Bıyıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu esasların uygulandığı toplumlar, kalkınmış, gelişmiş, zenginlenmiş, huzurlu ve mutlu insanların olduğu toplumlardır. Bu esasların birincisi demokrasidir. Demokrasi ferdin, hak ve hukukunun kendine teslim edildiği, dayatma değil onu birey olarak kabul eden sistemdir. İkincisi de insan haklarıdır. Aslında demokrasinin içerisinde kapalı olarak bulunan insan hakları karşımıza bir prensip olarak çıkıyor. Üçüncüsü hukukun üstünlüğüdür. Hukukun üstünlüğü demek zayıfa, kuvvetliye, güzele, çirkine herkese aynı kuralları uygulamak demek. Elimizdeki gücü hak için, adalet için kullanmak lazım. Dördüncüsü ise laikliktir. Laikliği hakiki anlamında anlamak lazım. Hiç kimsenin inancına karışmamak lazım. Kim hangi inançta olursa olsun, ayrımcılık yapmamak lazım."

Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel