Bisikletli HES tepkisi!

Karadeniz bölgesinde yapılması planlanan Hidroelektrik Santrallerine (HES) dikkat çekmek için Samsun'dan Hopa'ya gitmek için bisikletleri ile yola çıkan çevrecileri Giresun'da HES karşıtı grup pankart ve çiçeklerle karşıladı.Çorlu Bisiklet Topluluğu'na üy

Bisikletli HES tepkisi!

Karadeniz bölgesinde yapılması planlanan Hidroelektrik Santrallerine (HES) dikkat çekmek için Samsun'dan Hopa'ya gitmek için bisikletleri ile yola çıkan çevrecileri Giresun'da HES karşıtı grup pankart ve çiçeklerle karşıladı.

Çorlu Bisiklet Topluluğu'na üye üç bisikletçi Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yapılması planlanan HES projelerine karşı dikkat çekmek için Samsun-Hopa arasında yapmakta olduğu bisiklet turunun ikinci etabı olan Samsun-Giresun arasını tamamladı.

Bisikletçileri, ikinci uğrak yerleri olan Giresun'da, Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ali Dursun ve HES karşıtı bir grup pankart ve çiçeklerle karşıladı.

Bisikletçi gençler adına konuşan Aykut Müsget, HES'lere karşı tepkilerini göstermek için böyle bir şey yaptıklarını belirterek, “Geleceğin mirası yeşil alanların tahribatına neden olan, kırsal kesimin doğal dengesini bozan, tarım ve hayvancılık adına riskler taşıyan, bazı kesimlerin rant sahibi olmasını kolaylaştıran ve meşrulaştıran HES Projelerine karşı, pedallarımızı döndürmeye devam edeceğiz. Turumuzda “HES Katliamdır” ve “Anti-HES'çiler” sloganlarını kullanıyoruz” dedi.

Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ali Dursun da derelerin susuz bırakılmasını ve dere sularının kullanım hakkının 49 yıllığına HES firmalarına verilmesini asla kabul etmeyeceklerini söyledi.Yerel kamu görevlilerinin HES firmalarının sözcüsü gibi görev yaptıklarını iddia eden Dursun, “Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı ve bilinçli olarak HES'çilerin yalan sözlerine kanmamaları gerek. Dere sularının kullanım hakkı 49 yıllığına HES firmasına devredilmiş bir durumdadır.

Platform olarak bütün bu projelere karşı açtığımız 80 davanın 35'inde yürütmeyi durdurma ve iptal kararı alındı. Giresun'un ve bölgenin doğal yaşamının korunması için başlattığımız mücadele kapsamında yeni davalar açmanın hazırlığını yapıyoruz” diye konuştu.Dursun, Çorlu Bisiklet Topluluğu'na üye üç bisikletçinin HES'lere karşı düzenledikleri bisiklet turu ile örnek bir davranış gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Biz de platform olarak HES'lere karşı olduğumuz için bu tepkiyi destekliyoruz. Bisikletçi kardeşlerimize, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler