Bisikletle Çin'e Gidiyorlar

 Bisikletle dünyayı dolaşan ve yolları Gümüşhane'de kesişen iki Alman turist, yolculuk anında sokak köpekleri ve bir türlü bitmek bilmeyen kış şartlarından dolayı zorluk çektiklerini bildirdi.Almanya'nın Heidelberg kentinde doğan ve Belçika'nın Brüksel şe

Bisikletle Çin'e Gidiyorlar

 

Bisikletle dünyayı dolaşan ve yolları Gümüşhane'de kesişen iki Alman turist, yolculuk anında sokak köpekleri ve bir türlü bitmek bilmeyen kış şartlarından dolayı zorluk çektiklerini bildirdi.

Almanya'nın Heidelberg kentinde doğan ve Belçika'nın Brüksel şehrinde avukatlık yapan 30 yaşındaki Peter Betzel, 17 Mart'ta İstanbul'da başladığı turunu bisikletin üzerinde soğuk havaya aldırmaksızın sürdürdü. İstanbul, Yalova, İznik, Göynük, Bolu, Karabük, Safranbolu, Kastamonu, Tokat ve Erzincan üzerinden Gümüşhane'ye ulaşan Betzel, karşı istikametten gelen vatandaşı 31 yaşındaki mühendis Sven Leitschvit ile Tekke beldesi Türkmenler Mahallesinde mola verdiği sırada karşılaştı.

Birlikte program yapan ve Gümüşhane'de kamp yapmaya karar veren iki kafadar, Harşit çayının kenarına çadır kurdu. Bölge halkından izin alarak gösterdikleri uygun alanda kamp çadırlarını kuran Alman turistler Türkiye'de yaşadıkları ilginç olayları gazetecilerle paylaştı.

Bisikletle İstanbul'dan başladığı turuna Çin'e kadar devam 

edeceğini ve Ekim ayında tamamlamayı planladığını belirten Betzel, gezi sayesinde hem Türkiye'nin şehirlerini, dağlarını hem de insanlarını görme ve tanıma imkanı bulduğunu söyledi. Geziye nasıl karar verdiği anlatan Betzel, işyerinde iken farklı insanlar tanımak, farklı yerleri görmek üzere karar verdiğini ve o gece bilet aldığını belirterek, turun sonuna kadar yaklaşık 13-14 bin kilometre yol yapacağını söyledi.

Yolculuk sırasında karşılaştıkları en büyük problemin kar ve 

soğuk hava olduğunu ifade eden Betzel, bir diğer sorunlarının da köpek saldırıları olduğunu ifade etti. Bazı yerlerde köpeklerin bisiklete atlayarak saldırdığını belirten Betzel, coğrafi yapının dağlık ve engebeli olmasının da kendisini zorladığını dile getirdi.

Başından geçen ilginç olayları da anlatan Betzel, ister dağlık 

alanda ister şehirlerde insanların çok sıcak olduğunu belirterek, 

"İnsanlarınız çok sıcakkanlı. Bize her gittiğimiz yerde özellikle 

çay ikram ediyorlar. 'Gel gel' diyerek mutlaka çay içiriyorlar, para 

da almıyorlar" dedi.

Betzel, Türkiye'nin ardından Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, 

Özbekistan, Kırgızistan üzerinden Çin'e ulaşacakken, Leitschvit ise Erzurum'dan İran'a, Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan üzerinden Çin'e gideceğini bildirdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel